„Cămașa cu altiță” – Ia noastră tradițională a fost inclusă în Patrimoniul Cultural Imaterial UNESCO (Oana Bulai)

0

Cămașa cu altiță, unul dintre cele mai reprezentantive obiecte de îmbrăcăminte ale poporului nostru, a fost inclusă în Lista Patrimoniului Imaterial al Umanităţii, chiar de Ziua Națională a României.

Comitetul Interguvernamental pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial, reunit la Rabat, Maroc, a decis includerea dosarului „Arta cămăşii cu altiţă – element de identitate culturală în România şi Republica Moldova” în Lista Patrimoniului Imaterial al Umanităţii.

O veste frumoasă – arta cămășii cu altiță – ia românească, element de identitate culturală al românilor de pretutindeni, a fost inclusă în lista patrimoniului cultural al umanității.

Trebuie să mulțumim pentru acest moment deosebit tuturor româncelor minunate care și-au scris poveștile pe pânză, care au ales să își exprime astfel dragostea pentru țară și pentru semeni.

Această decizie vine după ce anul acesta am reușit să adoptăm proiectul pe care l-am inițiat alături de colegii din Comisia parlamentară pentru relația cu UNESCO, prin care data de 24 iunie este declarată zi națională dedicată iei.

Mă bucur că, pe lângă proiectul legislativ, anul trecut am putut să contribui la promovarea iei și a tradițiilor noastre prin evenimentul pe care l-am organizat la Roman – „Cu mândrie poartă IE!”.

Felicitări tuturor celor care au pregătit dosarul „Arta cămășii cu altiță – element de identitate culturală în România și Republica Moldova”! Felicitări tuturor celor care au promovat ia românească peste tot în lume!”, a transmis deputatul Oana Bulai.

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate