Campania ”Curățăm România!” a ajuns la final: Peste 3 milioane de kilograme de gunoi strânse de elevi, voluntari și bugetari

0

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna, a anunțat, în cadrul conferinței de presă susținută astăzi, bilanțul campaniei Curățăm România.

Inițiată la începutul lunii aprilie, campania, care a avut ca slogan „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”, a reușit să mobilizeze zeci de mii de persoane care au participat la activități de ecologizare și educare în spiritul dezvoltării unei atitudini responsabile, a respectului față de mediu și față de comunitatea din care fac parte.

„Curățăm România este campania lansată de Ministerul Mediului – România, împreună cu Administratia Fondului pentru Mediu, în vederea susținerii autorităților locale care au vrut să se implice în ecologizarea suprafețelor unde sunt deșeuri abandonate. Am avut zeci de mii de voluntari și au participat mii de angajați de la instituțiile subordonate. Am fost în foarte multe școli, unde am avut câte două sau trei întâlniri pe săptămână, în cadrul acțiunii intitulate Dialoguri Verzi cu elevii. A fost o experiență unică și trebuie repetată și dusă mai departe. Mă bucur foarte mult că Ministerul Educației și Administrația Prezidențială s-au gândit, în Programul România Educată, și la educația de mediu și vom avea, începând cu anul școlar 2022-2023, Săptămâna Verde în școli”, a subliniat ministrul Barna Tánczos.

Ne-a bucurat să vedem interesul și entuziasmul elevilor pentru această tematică. Acest lucru ne dă speranță că generațiile următoare vor reuși să facă mai mult pentru mediu decât reușește generația noastră(…). Considerăm că a fost o campanie bună, cu un semnal puternic la nivel național și este un tip de acțiune pe care dorim să o repetăm cu o anumită frecvență” a declarat Bogdan Radu Balanișcu, secretarul de stat și coordonatorul campaniei.

Printre rezultatele finale ale campaniei ”Curățăm România!” se numără:

✅peste 3 milioane de kilograme de deșeuri abandonate au fost adunate;

✅ peste 20 000 de elevi care au participat la acțiuni;

✅ peste 30 000 de angajați ai instituțiilor aflate în subordinea, în coordonarea și în colaborare cu MMAP au participat la acțiuni;

✅ aproape 35 000 de voluntari;

✅ 4 000 de acțiuni de ecologizare:

✅ aproximativ 400 de dialoguri verzi

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate