Cei care nu plătesc impozitul și contribuțiile în termen de 60 zile riscă până la 5 ani de închisoare

0

La data de 15 decembrie Ministerul Finanțelor a publicat pe site-ul oficial, în dezbatere publică, proiectul de OUG care reincriminează fapte de evaziune fiscală prin legea 241/2005.

În acest sens, reţinerea şi neplata impozitelor şi contribuţiilor după 60 de zile de la scadenţă vor fi pedepsite cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Necesitatea unei astfel de propuneri legislative se canalizează pe aspectul reincriminării faptei constând în reținerea și neplata și incriminarea faptelor de încasare și neplată ori, după caz, nereținerea sau neîncasarea impozitelor și/sau a contribuțiilor cu reținere la sursă, cu consecința unei mai bune colectări a acestor sume la bugetul de stat, în condițiile în care astfel de pedepse descurajează săvârșirea de noi infracțiuni.

Angajatorii evazioniști, care nu plătesc statului contribuțiile angajaților (impozit pe salariu, CAS, CASS, șomaj etc.) vor răspunde penal pentru că, deși aveau obligația clară de a le reține și de a le plăti către stat, nu au făcut-o, băgându-și practic în buzunar acești bani!

Pentru că este momentul ca furtul banilor REȚINUȚI din veniturile oamenilor (salarii sau venituri asimilate salariilor, pensii, dividende, veniturile din jocuri de noroc, din premii, din dobânzi, veniturile zilierilor sau din convenții civile ori prestări de servicii) să înceteze! Pentru că este vorba de drepturile fiecărui salariat la sănătate, pensie sau șomaj!

P.S. La 30 septembrie 2021 arieratele de recuperat la bugetul de stat erau de 34 miliarde lei (dintre care 8,4 miliarde lei la pensii și 3,5 miliarde lei la Sănătate). Sunt duble față de anul 2019!” a transmis Partidul Social Democrat.

Proiectul de Ordonanță de Urgență precum și Nota de Fundamentare, mai jos:

proiectOUGmasuri2022_16122021-1

nfproiectOUGmasuri2022_16122021

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate