Cetăţean sârb cercetat pentru că a încercat să dea mită unui polițist de frontieră

0

Ca urmare a unui denunţ formulat de poliţiști din cadrul  Punctului de Trecere al Frontierei Foeni, ofițerii de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție –  Serviciul Județean Anticorupție Timiș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, au constatat faptul că un cetățean sârb a oferit o sumă de bani, cu titlu de mită, pentru a-i permite să intre în România, deși se afla la volanul unui ansamblu rutier care depășea limita legală de tonaj admisă.

În fapt, în data de 02.08.2022, în jurul orei 18.55, s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Foeni, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean din Serbia, în vârstă de 57 de ani, care conducea un ansamblu rutier înmatriculat în Elveția al cărui tonaj era peste limita legală admisă.

Polițistul de frontieră care își desfășura activitatea la controlul documentelor i-a adus la cunoștință cetățeanului sârb faptul că nu i se permite intrarea în România deoarece ansamblul rutier pe care îl conduce depășește limita legală admisă. În timpul derulării verificărilor, poliţistul de frontieră a observat faptul că cetăţeanul sârb a introdus o sumă de bani între filele certificatului de înmatriculare şi i-a oferit-o.

Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că suma de bani a fost oferită polițistului de frontieră cu titlu de mită, pentru ca acesta să permită intrarea în țară a ansamblului rutier  al cărui tonaj depășea limita admisă de lege.

Polițistul de frontieră a refuzat categoric suma de bani și a sesizat de îndată ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Timiș, care, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, au procedat la constatarea infracţiunii.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirea infracțiunii de dare de mită,  persoana având calitatea de suspect în cauză.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate