CNAIR, clarificări în urma prăbușirii unui pod din Neamț

0
FOTO: ISU NEAMȚ

Un pod din județul Neamț, reabilitat recent, care unește localitățile Sagna și Luțca, peste Siret, s-a prăbușit astăzi. În momentul prăbușirii, pe pod se aflau un autocamion și o autoutilitară. Șoferii au scăpat cu viață, însă unul dintre ei, scos din interiorul autocamionului de către participanții la trafic, a ajuns la spital.

În cauză, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii, cu exactitate, a modalității de realizare a reabilitării podului, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman. De asemenea, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Roman au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Podul prăbușit se află pe un drum județean, însă CNAIR a ținut să transmită un mesaj public că nu e instituție responsabilă pentru prăbușirea acestui pod:

CNAIR precizează că podul peste râul Siret care face legătura între localitățile Sagna și Luțca din județul Neamț se află în administrarea Consiliului Județean Neamț.

De asemenea, menționăm că acest pod a fost construit, reabilitat și consolidat sub autoritatea C.J. Neamț și nu a fost niciodată în administrarea CNAIR.

Acest eveniment arată, cu atât mai mult, importanța verificării și intervențiilor pentru reparațiile și reabilitările podurilor. Din acest motiv, CNAIR verifică periodic starea podurilor și acolo unde se impune, intervine rapid cu diverse măsuri. În cazul în care există suspiciuni de neîndeplinire a minimelor criterii de siguranță a unui pod, compania poate merge până la închiderea totală a circulației pe acesta.

Pentru a nu se ajunge, însă, la închiderea circulației, CNAIR intervine la podurile aflate în administrare atunci când este nevoie, chiar cu riscul unor reacții negative din partea opiniei publice.

Este și cazul podurilor dunărene ( Borcea și Cernavodă), a viaductului Valea Poștei de pe DN7 (Călimănești) sau a pasajului de pe DN1 de la Otopeni, unde s-a intervenit pentru reabilitarea structurilor sau înlocuirea unor elemente, cu mult înainte ca situația să prezinte riscuri pentru circulație.

CNAIR și-a asumat riscul unor critici din partea participanților la trafic, nemulțumiți că lucrările îngreunează circulația, și a pus întotdeauna pe primul loc siguranța și viața cetățenilor.

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate