David Popovici a cucerit lumea și inimile tuturor românilor. A făcut istorie cu 2 medalii de aur la Mondialele de la Budapesta

0
FOTO: DAVID POPOVICI / FACEBOOK

Înotătorul român David Popovici a cucerit în această seară a doua medalie de aur, la 100 m liber.

La doar 17 ani, David a bătut recordul mondial la juniori în semifinala probei de 100 m liber de la Campionatul Mondial de Înot 2022 – Budapesta. A încheiat cursa cu timpul record de 47,13 secunde.

Acesta a luat prima medalie de aur din istoria natației masculine din România, la proba de 200 de metri liber, tot la Budapesta. Cu 1:43.21, David a stabilit un nou record mondial la juniori.

Copilul minune al înotului mondial a ”recidivat” la Mondialele de la Budapesta. La 17 ani, David a devenit pentru a doua oară campion mondial, acum în proba probelor din înot, 100 m liber.

David a intrat la start cu dezinvoltura pe care a afișat-o în fiecare cursă de la Budapesta, una care vine din pregătirea constantă și talent. A avut o primă lungime de bazin bună, a întors al doilea iar finalul a fost din nou spectaculos. David a atins primul plăcuța și a oprit cronometrul la 47:58.

David Popovici a scris istorie pentru sportul românesc, e primul înotător bărbat din țara noastră care devine dublu campion mondial.

David este al doilea înotător din toate timpurile care reușește să câștige aur la probele 100 și 200 m liber la aceeași ediție după americanul Jim Montgomery, care a reușit acest lucru în 1973, la prima ediție a Campionatelor Mondiale de la Belgrad.

Felicitări antrenorului Adrian Rădulescu, omul care l-a descoperit și l-a făcut mare pe David!

Visăm frumos, David! Bucuria asta a umplut sufletul românilor care te-au ”adoptat”. Ești inspirație, admirație și motivație pentru orice sportiv care își dorește să ajungă cel mai bun din lume!

a transmis Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Felicitări, David!

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate