DIICOT Brașov s-a implicat în ancheta unui accident rutier. Un bărbat a fost arestat preventiv

0

La data de 19.07.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, vătămare corporală din culpă și deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept.

În cauză s-a reținut faptul că, la data de 19.07.2022, în jurul orei 07.25, fiind sub influența băuturilor alcoolice (1,31 ‰ grame alcool/1000 ml sânge) și a THC-5 (canabis) inculpatul a pierdut controlul asupra direcției de mers a autoturismului, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de persoana vătămată, cauzându-i acesteia din urmă vătămări care necesită pentru îngrijire 30-35 de zile de îngrijiri medicale.

În urma percheziției vehiculului condus de inculpat au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor 4 țigarete, un ambalaj din plastic ce conține 0,32 grame rezină de canabis, 21 de cartușe de 8 mm și un grinder.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov a respins la data de 20.07.2022 propunerea de arestare a inculpatului, dispunând luarea măsurii arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

La data de 26.07.2022, Curtea de Apel Brașov a admis contestația formulată de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov și a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 23 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov și I.P.J. Brașov – Serviciul Rutier.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

a transmis DIICOT
telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate