Din ce în ce mai rău: s-au modificat accizele. Șoferii vor plăti și mai mult pentru carburanți

0

Începutul anului vine cu o modificare a accizelor, ceea ce a dus inevitabil la scumpirea carburanților – fie că vorbim de benzină, motorină sau GPL.

Potrivit noilor valori ale accizelor, în cazul benzinei este vorba de o creștere de 6,5 bani pe litru, fără TVA, iar în cazul motorinei creșterea este de 6 bani pe litru, fără TVA. Prin rotunjire, scumpirea va fi de aproximativ 7 bani pe litru.

Și conducătorii auto care folosesc gaz lichefiat auto (GPL) vor plăti mai mult pentru un plin, pentru că acciza va crește la 14,08 lei/GJ, de la 13,59 lei.

La electricitate utilizată în scop comercial noile accize aplicabile de anul viitor vor fi de 2,71 lei/MWh față de 2,61 lei în prezent, iar la electricitate utilizată în scop necomercial de 5,42 lei/MWh, față de 5,23 lei/MWh.

Nivelul accizelor aplicabil de la data de 1 ianuarie a fiecărui an este nivelul prevăzut în anexa nr. 1, actualizat cu creșterea prețurilor de consum din ultimele 12 luni, calculată în luna septembrie a anului anterior celui de aplicare, potrivit Codului Fiscal.

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate