Din ce în ce mai rău: s-au modificat accizele. Șoferii vor plăti și mai mult pentru carburanți

0

Începutul anului vine cu o modificare a accizelor, ceea ce a dus inevitabil la scumpirea carburanților – fie că vorbim de benzină, motorină sau GPL.

Potrivit noilor valori ale accizelor, în cazul benzinei este vorba de o creștere de 6,5 bani pe litru, fără TVA, iar în cazul motorinei creșterea este de 6 bani pe litru, fără TVA. Prin rotunjire, scumpirea va fi de aproximativ 7 bani pe litru.

Și conducătorii auto care folosesc gaz lichefiat auto (GPL) vor plăti mai mult pentru un plin, pentru că acciza va crește la 14,08 lei/GJ, de la 13,59 lei.

La electricitate utilizată în scop comercial noile accize aplicabile de anul viitor vor fi de 2,71 lei/MWh față de 2,61 lei în prezent, iar la electricitate utilizată în scop necomercial de 5,42 lei/MWh, față de 5,23 lei/MWh.

Nivelul accizelor aplicabil de la data de 1 ianuarie a fiecărui an este nivelul prevăzut în anexa nr. 1, actualizat cu creșterea prețurilor de consum din ultimele 12 luni, calculată în luna septembrie a anului anterior celui de aplicare, potrivit Codului Fiscal.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate