Discuții noi pe tema autonomiei Ținutului Secuiesc – „Vom rămâne fermi în poziția noastră și vom lupta pentru păstrarea integrității naționale” (Ciprian Șerban)

0

Ciprian Șerban, liderul grupului parlamentar PSD în Camera Deputaților a transmis o informare potrivit căreia, mâine, 28.12.2023, Plenul Camerei Deputaților este convocat într-o ședință în sistem hibrid pentru a discuta trei proiecte de legi (BPI 968, BPI 969, și BPI 970) propuse de UMDR, care tratează subiectul autonomiei Ținutului Secuiesc.

Împreună cu colegii mei, am ajuns la concluzia fermă că astfel de inițiative, pe care le considerăm toxice și divizive, trebuie respinse de urgență la nivel legislativ. Credem cu tărie că propunerile legislative care vizează autonomia Ținutului Secuiesc sau autonomia culturală pe criterii etnice nu au loc într-un stat democratic, mai ales sub guvernarea PSD.

În această lumină, ne dorim respingerea rapidă și decisivă a acestor inițiative, fără a intra în dezbateri inutile, deoarece integritatea teritorială și culturală a României nu este un subiect de negociere.”, a transmis Deputatul PSD, Ciprian Șerban.

Acesta a subliniat faptul că membrii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) s-au opus dezbaterii acestor proiecte în regim de urgență: „Trebuie să menționez, cu regret, că astăzi colegii noștri de la AUR s-au opus dezbaterii acestor proiecte în regim de urgență pentru a putea fi introduse și respinse în ședința de mâine. Deși îi respectăm, nu putem înțelege această acțiune a lor altfel decât ca o tentativă de a simula activități politice de natură naționalistă. Ne așteptam ca și ei să împărtășească viziunea noastră și să respingă orice formă de dezbatere sau negociere politică pe tema Ținutului Secuiesc.

Este surprinzătoare abordarea colegilor de la Alianța pentru Unirea Românilor, care insistă pe dezbateri și negocieri politice în Parlament pe teme ce, în opinia noastră, ar trebui respinse fără nicio negociere sau dezbatere, pentru a păstra unitatea și coeziunea poporului român.

În calitate de lider al grupului parlamentar PSD în Camera Deputaților, Deputatul Ciprian Șerban a oferit asigurări cu privire la faptul că social-democrații vor lupta pentru păstrarea integrității naționale, un subiect ce nu poate fi negociat vreodată: „Vă asigur că noi, în PSD, vom rămâne fermi în poziția noastră și vom lupta pentru păstrarea integrității naționale, pe care nu o vom negocia niciodată sub nicio formă.

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate