Documentele necesare pentru controlul vehiculelor la trecerea frontierei

0

„Astăzi continuăm seria întrebărilor de interes care ne sunt adresate frecvent privind tranzitarea frontierei de stat cu un mijloc de transport:

☑️ Care sunt documentele necesare pentru controlul vehiculelor la trecerea frontierei❓

🔹 La controlul de frontieră, alături de un document de călătorie valabil (cartea de identitate/pașaport), potrivit normelor legale prevăzute de Ordonanța de Urgență nr. 195 din 12 decembrie 2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare și de Convenția asupra circulației rutiere, încheiată la Viena la 08 noiembrie 1968, ratificată de România prin Decretul 318/1980, conducătorul unui mijloc de transport trebuie să prezinte permisul de conducere valabil și corespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus, certificatul de înmatriculare al autovehiculului și dovada inspecției tehnice periodice. Care trebuie să fie valabilă în momentul prezentării în punctul de trecere a frontierei, confirmată prin documente corespunzătoare, normă prevăzută de art. 10 alin. (1) din O.U.G. 195/2002.

🔹 Totodată, precizăm faptul că personalul Poliției de Frontieră nu solicită alte documente suplimentare din care să reiasă raporturile juridice dintre conducătorul autovehiculului și proprietarul mijlocului de transport (procură, contract de închiriere, contract de vânzare-cumpărare, contract de comodat, împuternicire etc.).

☑️ Este posibilă prezentarea la controlul de frontieră a copiilor după documentele necesare pentru circulaţia vehiculelor❓

🔹 La controlul de frontieră este verificată valabilitatea documentelor, fapt pentru care cartea de identitate/pașaportul, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare valabil al autoturismului, Cartea Verde care este asociată poliţei de asigurare pentru răspundere limitată RCA și documentul care atestă efectuarea inspecției tehnice periodice trebuie prezentate în original”, au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră.

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate