EXPIRĂ certificatul verde digital începând cu 1 februarie. Precizările Ministrului Sănătății

0
Imagine ilustrativă

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, a avertizat în cursul zilei de ieri că începând cu data de 1 februarie 2022 expiră certificatul verde digital pentru cei care nu și-au făcut încă doza booster, adică a treia doză de vaccin. Acesta a precizat că totul este în strânsă legătură cu o directivă europeană care a impus noile reguli.

Ministrul Sănătății a mai spus că 2022 ar fi anul în care „vom încheia această urgență medicală”, conform „istoriei naturale a pandemiilor”.

S-ar putea să avem o oarecare revitalizare a campaniei de vaccinare dacă după data de 1 februarie va intra în funcțiune mecanismul european, directiva europeană: valabilitatea certificatului de vaccinare este prelungită dacă persoanele se vaccinează cu doza booster într-un interval care să nu depășească 9 luni de la încheierea vaccinării”, a precizat Alexandru Rafila la Europa FM, citat de Hotnews.ro.

Rafila a mai afirmat că valabilitatea certificatelor de vaccinare va fi condiționată de acest interval de maxim 9 luni de la încheierea vaccinării.

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate