(FOTO) O banală vestă reflectorizantă i-ar fi putut salva viața. Din păcate, inevitabilul s-a produs

0

La data de 02 februarie, în jurul orelor 03:00, polițiștii Serviciului Rutier Vâlcea au fost sesizați cu privire la un accident rutier ce a avut loc pe Drumul Național 7, pe raza orașului Brezoi.

Din primele date, polițiștii ajunși la fața locului au constatat faptul că, un bărbat de 44 de ani, din Brezoi, s-ar fi deplasat pe partea carosabilă fiind acroșat de un autocamion, iar în urma impactului a rezultat decesul acestuia. Conducătorul autocamionului, un barbat de 56 de ani, din județul Timiș a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ. Polițiștii rutieri au întocmit un dosar penal pentru uciderea din culpă, în care se fac cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului rutier, a transmis IPJ Vâlcea.

O banală vestă reflectorizantă care costă aproximativ 10 lei i-ar fi putut salva viața. Fiți prudenți, oameni buni. Reamintim pe această cale că există un articol în Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice din 04.10.2006 , mai precis articolul 166 care prevede următoarele:

Pe timp de noapte, pietonul sau persoana asimilată acestuia care circulă pe partea carosabilă a drumului, care nu este prevăzut cu trotuar sau acostamente, trebuie să aibă aplicate pe îmbrăcăminte accesorii fluorescent-reflectorizante sau să poarte o sursă de lumină, vizibilă din ambele sensuri.

Condoleanțe familiei!

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate