Greu de înțeles cât de puțin valorează – pentru unii – sufletul unui copil…A furat cadourile micuților crescuți în mănăstire

0

Încotro ne îndreptăm, n-aș putea spune…însă un lucru este cert: dezumanizarea a atins cotele de avarie în ultima perioadă. În pragul Crăciunului, un individ din Neamț a forțat ușa de acces a unei anexe aparținând unui lăcaș de cult (Mănăstirea Petru Vodă) și a sustras mai multe pachete ce conțineau articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, cu o valoare estimată la 6.000 de lei. Apelul la „112” a fost făcut de stareță.

Pachetele la care facem referire erau de fapt cadouri ce urmau a fi oferite mai multor copii defavorizați care au fost crescuți în cadrul mănăstirii.

În baza activităților investigative complexe realizate în cauză, s-a reușit identificarea și depistarea persoanei bănuite de comiterea faptei, un bărbat de 37 de ani, din Borca, care ar fi pătruns, prin forțarea ușii de acces, într-o anexă a lăcașului de cult, de unde ar fi sustras mai multe pachete ce conțineau articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, în valoare de 6.000 de lei.

Ieri, 22 decembrie a.c., în continuarea cercetărilor realizate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bicaz, polițiștii au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară la locuința bărbatului.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională a fost recuperat în proporție de 90%, fiind restituit reprezentanților lăcașului de cult.

Cel în cauză a fost condus la sediul poliției, față de acesta fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț, Ramona Ciofu.

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate