Implantul cerebral: primii pași pentru efectuarea testelor pe oameni. Ce promite compania lui Elon Musk

0

Neuralink – o companie de implanturi cerebrale fondată de Penn Elon Musk face primii pași către efectuarea de teste pe oameni pentru dispozitivul său de implant cerebral, potrivit Bloomberg.

Musk a declarat pentru Wall Street Journal că Neuralink speră să implanteze dispozitivul în creierul uman în cursul acestui an. Compania își propune să trateze o serie de tulburări neurologice folosind acest dispozitiv.

Sursa foto: Neuralink

În principiu aceste teste clinice vor fi demarate după ce va fi selectat și angajat un specialist care să supervizeze proiectul.

„Misiunea companiei este să dezvolte o interfață creier-mașină care tratează diverse afecțiuni ale creierului, cu scopul de a crea eventual o interfață completă de creier capabilă să se conecteze la inteligența artificială și biologică”, se arată într-o scurtă descriere a proiectului, postată pe site-ul oficial al Neuralink.

În aprilie 2021, Neuralink a lansat un clip video în care o maimuţă cu cip în creier manevrează jocul Pong. Neuralink şi-ar dori ca studiile clinice pe oameni să demareze în acest an. „Cred că avem o șansă cu Neuralink de a restabili funcționarea întregului corp al unei persoane care suferă de leziuni pe măduva spinării. Neuralink funcționează bine în cazul maimuțelor și, de fapt, facem doar o mulțime de teste și doar confirmăm că este foarte sigur și de încredere, iar dispozitivul nostru poate fi îndepărtat în siguranță”, a declarat Elon Musk, conform Forbes.

În decembrie, Musk a declarat că primii participanți pe care Neuralink își propune să îi includă în studiile clinice vor fi persoane cu leziuni grave ale măduvei spinării fiind extrem de încrezător că cipul are șansa de a restabili funcționalitatea întregului corp la persoanele cu astfel de leziuni.

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate