În atenția șoferilor: urmează montarea a 600 de radare fixe și o modificare a Codului Rutier

0

Ministrul de Interne a declarat într-un interviu acordat DIGI24 că anul acesta se vor monta 600 de radare fixe pe cele mai aglomerate drumuri din România, mai precis pe DN7, DN1 și respectiv Autostrada Soarelui.

Acest demers vine din necesitatea de a reduce numărul mare al accidentelor rutiere produse, cu 25% până la finalul anului 2025 – cel puțin acesta este obiectivul.

Lucian Bode: „Până la finalul lunii ianuarie ne propunem să adoptăm OUG, avem de altfel și reglementarea în abilitarea guvernului de a emite ordonanță pe această componentă.

Conducerea agresivă, cu tot ce înseamnă regimul de sancțiuni, vom veni cu un proiect în acest an. Îl avem deja bugetat, de instalare a 600 de camere de monitorizare pe trei artere importante din România. Mă refer la DN1 – Valea Prahovei, DN 7 – Valea Oltului și A2 – București-Constanța.

400 din cele 600 de camere sunt moderne, au posibilitatea să citească numărul de înmatriculare și să transmită automat în dispecerat dacă nu are certificat, dacă are ITP„.

O altă măsură va consta în modificarea Codului Rutier printr-o decizie a Guvernului, astfel încât șoferii agresivi în trafic să poată fi amendați.

Declarația Ministrului în materialul video de mai jos:

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate