Încă o bunicuță salvată de pompieri, în Oradea – “Aveți grijă de părinții și bunicii dumneavoastră!”

0

O bunicuță, în vârstă de 74 de ani, aflată într-o situație de urgență în propria locuință, a fost salvată luni seara, de pompierii orădeni. 

În seara zilei de luni, 31 octombrie a.c., în jurul orei 20.15, în urma unui apel primit prin intermediul numărul unic 112,  două echipaje din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea, din care unul de paramedici, au fost mobilizate pe Bulevardul Ștefan cel Mare din municipiul Oradea, pentru salvarea unei septuagenare aflate într-o situaţie de urgenţă în propria locuință.

Utilizând scara culisabilă, pompierii au pătruns în apartamentul indicat de apelant, situat la etajul 1 al unui bloc de locuinţe, găsind-o pe proprietară căzută în baie, în stare de conştienţă, dar în imposibilitatea de a se mişca din cauza unor probleme de natură medicală. Pompierii militari paramedici i-au acordat septuagenarei îngrijirile necesare, transportând-o ulterior la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea.

  •  Pompierii bihoreni continuă Campania “Aveți grijă de părinții și bunicii dumneavoastră!”

Pompierii bihoreni continuă Campania “Aveți grijă de părinții și bunicii dumneavoastră!”, insistând asupra măsurilor specifice de protecție a vârstnicilor și a modalităților de diminuare a vulnerabilității acestora în fața riscurilor la care sunt expuși.

Campania se adresează în mod special, rudelor și îngrijitorilor persoanelor în etate,  cărora le recomandăm următoarele măsuri menite a-i proteja pe cei dragi:

  • Sunați-i cel puțin o dată pe zi și asigurați-vă că păstrează un telefon în apropiere, pentru a putea apela 112 și/sau un membru al familiei ori un vecin/prieten, în caz de necesitate!
  • Preveniți riscul de cădere, fixând covoarele/preșurile pe podea cu un suport cauciucat! 
  • Plasați covorașe de cauciuc în interiorul căzii pentru a preveni alunecarea, precum și covoare antiderapante lângă cadă!
  • Montați-le benzi led cu senzori de mișcare lângă pat și pe traseul dinspre dormitor spre baie pentru a preveni căderile în timpul deplasărilor nocturne!
  • Achiziționați un sistem GPS prin care îi puteți urmări dacă sunt dezorientați și se rătăcesc sau un sistem de alarmă care vă va alerta dacă părăsesc un perimetru desemnat.
  • Instalați detectoare de fum cu alarmă fonică și luminoasă. Majoritatea incendiilor fatale apar atunci când oamenii dorm!
  • Amenajați-le spațiul astfel încât să se poată evacua cu ușurință, în caz de urgență! În cazul în care locuiesc într-o casă cu etaj, amenajați-le o cameră la parter, pentru a le facilita evacuarea!
  • Pregătiți-i! Simulați cu ei exerciții de incendiu pentru a vă asigura că știu ce să facă în cazul unui incendiu la domiciliu!
  • Conștientizați-i cu privire la riscul utilizării lumânărilor și de importanța supravegherii acestora. Oferiți-le alternativa lumânărilor și candelelor electrice!
  • Asigurați-vă că pot deschide toate ușile și ferestrele din casă: încuietorile ar trebui să se deschidă ușor din interior!
telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate