Incendiu mortal în această dimineață. Un bătrân imobilizat la pat a sfârșit mistuit de flăcări (VIDEO/FOTO)

0

În această dimineață, în jurul orei 5.30, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință în localitatea Prundeni, sat Zăvideni.

Din spusele persoanei care a sunat la 112, în interiorul locuinței se afla un bărbat în vârstă de 85 de ani, imobilizat la pat. La fața locului au fost trimise trei echipaje de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. În sprijinul pompierilor, la fața locului s-au deplasat și membrii SVSU din localitate. La sosirea echipajelor la locul intervenției, incendiul se manifesta generalizat la acoperișul casei, iar suspiciunea existenței unei persoane în interior s-a confirmat, motiv pentru care s-a trecut la crearea unei căi de acces către locul în care se afla persoana imobilizată, pentru salvarea acesteia.

Din păcate, bărbatul imobilizat în interior a fost scos carbonizat. Până la stingerea flăcărilor, au ars : acoperișul locuinței realizat din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de circa 50 mp; mobilierul si alte bunuri de uz gospodăresc existent în cele două camere de locuit. De asemenea, s-au degradat: zidurile din cărămidă ale locuinței. După aproape două ore de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost lichidat. Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că flăcările s-ar fi declanșat de la coșul pentru evacuarea fumului, nereparat înaintea folosirii sistemului de încălzire, scânteile rezultate ducând la aprinderea materialelor combustibile din componența plafonului. Pentru prevenirea unor astfel de situații, recomandăm repararea din timp a sobelor şi coşurilor de fum, curăţarea și revizuirea acestora, înlăturarea defectelor de construcţie și izolarea acestora față de materialele combustibile, a transmis ISU Vâlcea.

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate