Incendiu violent, pe DN 6: un autotren a luat foc

0

Un autotren a luat foc, în această după-amiază, pe DN6, între localitațile Stâlpu și Valea Plopilor. Șoferul tirului a fost ajutat să coboare din cabină de un echipaj al Ambulanței, aflat în trecere prin locul respectiv în momentul în care s-a produs evenimentul. Bărbatul a fost asistat medical, fără să aibă nevoie de transport la spital.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești și Punctului de Lucru Călugăreni, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. 

Când au ajuns pompierii, traficul era blocat pe ambele sensuri, capul tractor ardea violent, iar flăcările erau extinse și la remorcă. Autorenul nu avea încărcătură.

Au ars capul tractor, în proporție de 90% și jumătate din remorcă.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul.

Pentru a preveni astfel de cazuri, ISU Giurgiu recomandă respectarea următoarelor măsuri:

  • verificaţi instalaţia electrică;
  • nu faceți improvizații la instalația electrică;
  • asiguraţi-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate;
  • verificaţi dacă apar eventuale scurgeri de carburanți sau lubrifianți;
  • verificați perioada de valabilitate a stingătorului din autovehicul.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel județean rămân în atenția Centrului Operațional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate