Începe ”înarmarea” pentru defrișarea României. Guvernul alocă 35 milioane euro pentru utilaje forestiere

0

Ați auzit să aloce guvernul măcar 1 minion de euro pentru spitalul din orașul dumneavoastră? Desigur că nu. În schimb, guvernul a decis să aloce 35.000.000 euro prin Planul Național Strategic pentru achiziția de echipamente și utilaje forestiere.

Suma totală alocată programului de ”înarmare” cu utilaje performante a celor care exploatează pădurile din România este de 35 milioane euro. 29,75 milioane euro vor proveni din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), iar 5,25 milioane euro reprezintă contribuția națională.

În contextul condițiilor naturale grele de accesibilitate a fondului forestier național, a unei rețele reduse de drumuri forestiere, precum și a caracterului extensiv de gestionare a pădurilor, lucrările de exploatare a pădurilor au un rol important în atingerea obiectivelor de conservare a biodiversității, a resurselor de apă și sol, de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră (prin sechestrarea carbonului) și adapatare la efectele schimbărilor climatice.
În lipsa intervenției, lucrările de exploatare forestieră vor fi executate în continuare cu echipamente învechite, în condițiile unor pante și distanțe de colectare mari în majoritatea parchelor, iar numărul lucrările de îngrijire și conducere a arboretelor va fi redus, conducând astfel la afectarea resurselor de sol și apă, creșterea emisiilor de gaze cu efect de seră, reducerea gradului de sechestrare a carbonului și la scăderea gradului de adaptare a arboretelor la efectele schimbărilor climatice”
a spus Ciprian Muscă, președintele ASFOR (Asociația Forestierilor din România)

Într-o țară în care se fură pădurile zi de zi, în care iau foc spitalele, nu avem drumuri și bătrânii stau în frig din cauza facturilor prea mari, guvernul bagă 35 milioane de euro în dotarea cu utilaje a celor care exploatează pădurile. Nu ne mai facem bine…


telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate