Individ periculos, prins de polițiștii din București. Victimele: angajații din magazine și stații PECO
Astăzi, 5 octombrie a.c., poliţiști din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au pus în aplicare un mandat de percheziție, în Capitală, la domiciliul unui bărbat, în vârstă de 38 de ani, față de care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, în formă continuată.
În fapt, ancheta a fost declanșată când polițiști din cadrul Secției 19 Poliție au fost sesizaţi cu privire la faptul că la data de 14 septembrie a.c., în jurul orei 01.30, vânzătoarea unui magazin din Sectorul 5 ar fi fost amenințată cu un obiect tăietor-înțepător, de către un bărbat necunoscut care, ulterior, i-ar fi sustras din casa de marcat o sumă de bani.
Cazul a fost preluat de polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale, iar în urma cercetărilor și investigațiilor desfășurate, a fost identificat un bărbat, în vârstă de 38 de ani, bănuit de comiterea faptei. Din cercetări, s-a stabilit că în aceeași noapte, bărbatul ar fi pătruns și în interiorul unei stații peco, din același sector, de unde ar fi încercat să sustragă bani, amenințând angajații cu un obiect tăietor-înțepător.
În cursul zilei de astăzi, 5 octombrie a.c., a fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în Capitală, bănuitul fiind depistat și condus la audieri.
În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală.
Cercetările sunt continuate de către Serviciul Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, în formă continuată, cu două acte materiale, o faptă sub forma tentativei, iar cealaltă consumată.
Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.