Ion Asaftei, președintele CJ Neamț, răspunde atacurilor nefondate pe tema Cetății Neamț

0

De ceva timp încoace, cu interese financiare serioase, unii au început o dezbatere tip atacuri la adresa CJ Neamț pe tema unor restaurări ce ar trebui făcute la Cetatea Neamț, unde ar fi infiltrații.

Dezbaterea a început să depășească de ceva timp granița interesului, trecând spre o formă de șantaj de acum consacrată la Neamț: bălăcărirea responsabililor de împărțitul banilor ca aceștia să cedeze și să dea banii pentru restaurarea Cetății, în cazul de față cui trebuie.

Recent, a apărut în lumina bâlciului pe tema Cetății și un fost membru al echipei care a nenorocit Cetatea și a furat mare parte din banii alocați reabilitării acesteia din urmă cu vreo 12 ani. Că de fapt de aici pleacă toate problemele cu infiltrațiile de apă din Cetate și celelalte probleme. De la faptul că acum vreo 12 ani o gașcă de bandiți politici și slugile lor au prăduit banii din lucrările de reabilitare a Cetății și au făcut lucrări de proastă calitate.

Pentru că înțelegem că cei de la CJ Neamț au avut curajul și au reziliat un contract legat de această reabilitare, fiind aspru criticați, l-am întrebat pe președintele CJ Neamț, Ion Asaftei, cum stau lucrurile și acesta ne-a declarat:

În urma unor dezinformări crase care apar pe unele site-uri, cu privire la derularea și rezilierea Contractului de servicii nr. 30624/716/28.11.2022, încheiat de Consiliul Județean Neamț (în calitate de Achizitor), cu Asocierea S.C. Lemar Industries S.R.L. și S.C. Topoprest S.R.L. (în calitate de Prestator), contract care avea ca obiect elaborarea documentațiilor tehnico-economice – faza Proiect tehnic și servicii de asistență tehnică din partea proiectantului în cadrul proiectului „Protecție împotriva infiltrațiilor de apă în ziduri și spații muzeale la Cetatea Neamț“ Cod SMIS 145313, Consiliul Județean Neamț pune la dispoziția celor interesați informații suplimentare, întrucât realitatea este total diferită de cum o prezintă reprezentantul S.C. Lemar Industries S.R.L., Leuștean Marius.

O primă dovadă că respectiva persoană susține un neadevăr referitor la modul cum a aflat despre rezilierea contractului – „din presă!!!“ – este emailul prin care notificarea i-a fost transmisă de la Consiliul Județean Neamț, pe adresa [email protected], în data de 20.11.2023, la ora 08:49 EET.

În paralel cu acest demers, rezilierea contractului a fost comunicată și prin intermediul Poștei Române, în aceeași zi (dovadă fiind recipisa poștei emisă la ora 09:25). Corespondența a ajuns la destinație a doua zi, existând semnătura reprezentantului prestatorului pe confirmarea de primire.

De la semnarea contractului, 28.11.2022, Consiliul Județean l-a avertizat pe Prestator în permanență, prin nenumărate adrese scrise, asupra obligativității respectării de către acesta a clauzelor și termenelor din contract, punând accent pe riscul rezilierii și a consecinței deosebit de gravă a pierderii finanțării nerambursabile.

Reprezentantul Asocierii știa încă de la semnarea contractului – 28.11.2022 – care sunt clauzele prevăzute, ce obligații își asumă și care sunt riscurile nerespectării prevederilor legale și contractuale.

Întrucât în spațiul public se regăsesc informații care denaturează realitatea referitoare la proiectul „Protecție împotriva infiltrațiilor de apă în ziduri și spații muzeale la Cetatea Neamț“, considerăm moral, corect față de cititori și deontologic din punct de vedere jurnalistic, retragerea lor. Demersurile Consiliului Județean Neamț urmăresc protejarea și conservarea monumentului istoric emblematic pentru zona noastră și respectarea legii.Ion ASAFTEI
Președintele Consiliului Județean Neamț

Pe 20 noiembrie, CJ Neamț a remis un comunicat de presă în care a explicat pe larg motivele rezilierii contractului, lucru anticipat și în comunicatul din 6 noiembrie care avertiza asupra riscului rezilierii din cauza neîndeplinirii obligațiilor de către prestator.

Cele două comunicate CJ Neamț pe această temă:

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate