Ion Asaftei, președintele Consiliului Județean Neamț demontează teza consumului prea mare de carburant

0

În urma unor reacții apărute în spațiul public după ce a fost votat un proiect conform căruia s-a alocat o anumită cantitate de combustibil pentru mașinile care aparțin Consiliului Județean Neamț, reprezentanții instituției au transmis câteva clarificări. Potrivit acestora, în anul 2023, Consiliul Județean Neamț a utilizat zilnic 55 de litri de combustibil pentru a asigura desfășurarea eficientă a activității sale.

Cele opt mașini ale instituției au fost folosite pentru a monitoriza proiectele de interes major în întregul județ și pentru a efectua deplasări în diverse regiuni ale țării, în cadrul întâlnirilor care vizează rezolvarea problemelor la nivel național sau reprezentarea județului. De asemenea, reprezentanții forului legislativ nemțean au participat la anumite evenimente la care au fost invitați de către parteneri și colaboratori externi ai instituției. Atât demnitarii, cât și angajații beneficiază de autoturismele incluse în flota Consiliului Județean Neamț.

Calculat la ultima virgulă, consumul mediu de combustibil pe zi la Consiliul Județean Neamț este de 55 de litri. Vorbim de opt mașini, câte are instituția în dotare! Având în vedere complexitatea activității, care presupune deplasări în toate zonele județului, la zeci de proiecte pe care le derulăm, dar și acolo unde sunt probleme și trebuie găsite soluții la fața locului, plus deplasări la București, la ministere și Guvern, la Timișoara, etc, consider că această cantitate chiar nu este una foarte mare! Din păcate, există unele voci care fac diverse comparații între cantitățile de combustibil declarate de consiliile județene din țară. Țin să fac precizarea că în vreme ce foarte mulți demnitari se deplasează, spre București să spunem, cu avionul, de la Piatra-Neamț nu există această posibilitate. Toate drumurile noastre, mai lungi sau mai scurte, le facem cu mașina de serviciu. Un simplu calcul matematic ne arată că la nivel de instituție s-au consumat 55 de litri de combustibil pe zi, în cele 25 de zile lucrătoare ale unei luni. Țin să precizez că puține mi-au fost zilele de sâmbătă sau duminică în care nu m-am dus la o întâlnire în interes de serviciu, nu am onorat invitația unui primar din Neamț, dar am folosit deseori mașina personală, fără decont! Nu trebuie trecut cu vederea faptul că parcul auto al instituției nu este doar la dispoziția conducerii, ci a tuturor angajaților, inclusiv a celor cu sarcini specifice, care trebuie să se deplaseze în județ, pentru a-și îndeplini atribuțiile de serviciu“, a declarat Ion Asaftei, președintele Consiliului Județean Neamț.

În perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2023, cele opt autoturisme ale Consiliului Județean Neamț au consumat 16.527,14 litri, ceea ce reprezintă o medie de 55 de litri pe zi, pentru toate autoturismele din flota auto a CJ Neamț. Adică 7 litri de combustibil zilnic, pentru fiecare mașină a instituției, o cifră care nu este chiar atât de mare pe cât ar vrea unii să pară.

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate