Lucian Duță, fostul șef CNAS, condamnat definitiv la 6 ani de închisoare cu executare: Mită de 6.3 milioane de euro

0
FOTO: FACEBOOK

Fostul președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) a aflat astăzi verdictul definitiv al judecătorilor. Lucian Duță a fost condamnat de Curtea de Apel bucurești la 6 ani de închisoare cu executare. Acesta a fost pus sub acuzare de DNA că ar fi primit o mită de 6.3 milioane de euro pentru a acorda un contract din bani publici către două firme de software.

Lucian Duță s-a predat astăzi la secția de poliție.

Având în vedere decizia instanței, astăzi, 25 iulie 2022, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, de 6 ani, pentru săvârșirea în formă continuată a infracțiunii de luare de mită, emis pe numele unui bărbat de 52 de ani. Cel în cauză s-a predat la Secția 2 Poliție, se află în custodia polițiștilor, urmând a fi încarcerat”, transmite Poliția Capitalei.

Curtea de Apel Bucureşti a menţinut pedepsa aplicată lui Duţă de Tribunalul Bucureşti în noiembrie 2020. De asemenea, s-a dispus confiscarea sumei de 6.300.000 euro de la fostul șef CNAS.

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 2010 – 2012, inculpatul Duță Nicolae Lucian, în calitate de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, a pretins de la reprezentanții a două firme de software un comision de 10% din valoarea fiecărui act adițional sau contract pe care l-a semnat în această calitate și a primit suma totală de 6.300.000 de euro, dintre care 5.500.000 euro prin transferuri bancare și 800.000 euro în numerar.
Sumele de bani au fost remise inculpatului Duță Nicolae Lucian fie în numerar (în mai multe tranșe), fie prin virament în contul unei companii offshore înregistrată în Insulele Antile și cu conturi bancare deschise în Elveția.
În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra sumei de 2.183.820 euro identificată într-un cont bancar din Elveția, asupra unui teren cu construcție S+P+4, asupra a 3 apartamente și asupra unui autoturism.”,
nota DNA în decizia de trimitere în judecată din decembrie 2018.

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate