Lupi în blană de oaie: au jefuit o persoană cu dizabilități folosindu-se de amenințări. Planul a fost bine pus la punct

0

Ieri, 2 noiembrie, polițiști de la Poliția Municipiului Reșița au reținut pentru 24 de ore, doi tineri de 17 și 20 ani, tânărul de 17 ani din județul Mureș, iar tânăra, din județul Caraș-Severin, bănuiți că în noaptea de 20 spre 21 octombrie, ar fi deposedat, prin amenințare, o femeie de 75 de ani, din Reșița, persoană cu dizabilități motorii, de bani, bijuterii și telefoane mobile, amenințând-o totodată pentru a obține codul pin de la cardul bancar, pe care l-au folosit pentru a sustrage banii din contul femeii.

Astfel, în urma unui anunț postat pe internet, prin care victima de 75 de ani cauta o persoană care să-i acorde îngrijiri la domiciliu, în data de 20 octombrie, la domiciliul femeii s-ar fi prezentat cei doi tineri, cărora femeia le-a permis accesul în locuință, lăsându-i să doarmă într-una dintre camere. Pe timpul nopții, profitând de starea de vulnerabilitate a victimei, pe care ar fi amenințat-o, cei doi ar fi sustras din locuința femeii peste 1.400 de lei, mai multe bijuterii din aur, 2 telefoane mobile, precum și cardul bancar al victimei, după ce ar fi obținut de la aceasta, prin amenințări, codul pin cu care ar fi scos de la un ATM, banii din cont, după comiterea faptelor cei doi dispărând într-o direcție necunoscută.

În urma investigațiilor desfășurate în cauză, cei doi au fost identificați în județul Mureș, fiind conduși la audieri. În cauză, polițiștii, sub coordonarea procurorului, au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie calificată, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, accesul ilegal la un sistem informatic, complicitate la efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și complicitate la accesul ilegal la un sistem informatic. În cursul zilei de astăzi, cei doi vor fi prezentați procurorului de caz pentru dispunerea de măsuri legale.

Informare transmisă de IPJ Caraș-Severin

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate