Momente de coșmar pentru o fetiță de numai 6 ani: a vrut să colinde dar în final a ajuns la spital…în comă

0

Ajunul Crăciunului este, de regulă, un moment mult așteptat de cei mici, mai ales când vine vorba de a colinda. Din păcate, un accident stupid a făcut ca o fetiță de numai 6 ani să ajungă la Unitatea de Primiri Urgențe în stare gravă.

Totul s-a petrecut în Ajunul Crăciunului pe DN 29A, la ieșirea din orașul Darabani (județul Botoșani). Micuța în discuție se afla însoțită de mama ei iar într-un moment de neatenție, aceasta a dat drumul mâinii mamei și a tâșnit în stradă, cu intenția de a ajunge la o casă de peste drum, pentru a colinda. Ceasul rău a făcut ca fetița să fie accidentată de un șofer chiar când traversa strada. A fost lovită de oglinda autoturismului și aruncată în lateral unde a rămas în stare de incoștiență.

Mama copilei a fost cea care a sunat la „112”, fiind la rândul ei în stare de șoc – nu înțelege cum s-a întâmplat, totul s-a petrecut mult prea repede: „era cu mine de mână”…a declarat femeia. Fetița a fost preluată în comă cu trumatisme la nivel cranian şi facial severe, scor Glasgow 3. A fost transportată la Secţia Pediatrie de echipajul cu medic al SMURD.

La Pediatrie, copila a fost intubată şi ventilată mecanic, starea ei fiind una critică. Ulterior, a fost preluată de acelaşi echipaj SMURD şi transportată la Spitalul Judeţean, unde a fost supusă unui examen imagistic la computerul tomograf. Medicii urmau să decidă apoi dacă se poate efectua transferul către o clinică de specialitate din Iaşi, din cauza traumatismelor la nivelul capului.

Șoferul a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind zero. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă”, a precizat agent şef adjunct Nicoleta Mendeleac, purtător de cuvânt al IPJ Botoşani.

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate