O cunoscută alpinistă și-a pierdut viața în Munții Bucegi. Salvamontiștii încearcă să îi recupereze trupul neînsuflețit dintre stânci

0

Comunitatea iubitorilor de munte și a alpiniștilor este în șoc. Cunoscuta Silvia Murgescu, o alpinistă cu experiență și-a pierdut viața în Munții Bucegi. Vestea tragică a fost dată de salvamontișii din Bușteni, care încearcă să îi recupereze trupul neînsuflețit dintre stânci. Din păcate, vremea nefavorabilă face imposibil acest lucru, pentru moment.

O alpinista cu experienta din Brasov si-a pierdut viata in Muntii Bucegi, chiar de ziua ei de nastere. Pentru ca mai are o sora geamana, aceasta a vrut sa o omagieze, parcurgând traseul Albișoara Gemenelor.

Din pacate, nu si-a gasit niciun partener de drum si a plecat singura in traseu. Pe la amiaza, aceasta nu a mai raspuns la telefon, iar familia a inceput sa se ingrijoreze.

Salvamontistii din Busteni si Prahova au primit apelul de urgenta in jurul orei 18.00. O echipa aflata pe platou a incercat imediat sa plece spre Vf. Caraiman, dar viscolul puternic cu transport de zapada a facut imposibila deplasarea. O alta echipa a plecat din Busteni pe urmele fetei, dar cand au ajuns in zona de creasta, vantul puternic a sters urmele celei disparute si aceasta nu a putut fi gasita.

Azi dimineata, pe lumina, o alta echipa a reusit sa localizeze victima. Era cazuta pe un versant SE-stic fara semne vitale. Pentru ca terenul este foarte accidentat si accesul este dificil, s-a solicitat ajutorul unui elicopter.

Dupa mai multe incercari de extragere prin troliere, misiunea a fost anulata din cauza rafalelor puternice si a riscului de avalansa generat de aeronava. Actiunea de recuperare a trupului alpinistei va fi reluata imediat ce conditiile meteo vor permite acest lucru.

Salvamont Bușteni

Silvia iubea muntele, cățăratul, sportul și avea o vastă colecție documentară cu traseele sale, atât pe blog, cât și pe canalul său de YouTube, pe care vă invităm să le vedeți, în memoria ei. În 2018 a suferit un grav accident pe munte, care a necesitat o perioadă îndelungă de recuperare, dar nici acest lucru nu a oprit-o să revină la marea ei dragoste: alpinismul.

Drum lin spre o lume fără durere!

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate