Ofițer și agent de poliție reținuți pentru luare de mită în formă continuată

0

În data de 27 aprilie 2023, un ofițer de poliție și un agent de poliție, ambii din cadrul Direcției Generale a Poliției Municipiului București – Brigada Rutieră au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind cercetați pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată, într-o cauză penală instrumentată de ofițerii Direcției Generale Anticorupție sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției.

Cercetările vizează faptul că, în perioada 19 martie – 22 aprilie 2023, suspecții ar fi primit, în legătură cu neîndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, respectiv pentru a nu constata și sancționa cu amendă sau pentru a nu aplica sancțiunea contravențională complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce, sume de bani care nu li s-ar fi cuvenit, de la 23 de conducători auto care au încălcat regulile de circulație pe drumurile publice.

Ca și mod de operare, banii erau ascunși între documentele solicitate de către agentul șef de poliție (asigurare sau certificat de înmatriculare), apoi ajungeau la comisarul de poliție. Ulterior, acesta  ar fi scos banii, i-ar fi introdus în portofel sau buzunar, iar la sfârșitul programului i-ar fi împărțit  între ei.

În contextul menționat mai sus, la data de 27 aprilie 2023, cei doi suspecți au fost surprinși în flagrant după au  primit de la patru conducători auto peste 2.000 de lei.

Sursa comunicat DNA:  https://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=12045

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate