Pelerinajul la Sfânta Cuvioasă Parascheva de la Iași debutează pe 8 octombrie

0

Racla cu cinstitele moaște ale Sfintei Cuvioase Parascheva va fi așezată spre închinare în baldachinul din proximitatea Catedralei Mitropolitane în data de 8 octombrie la ora 06:00 dimineața, anunță basilica.ro.

Începând cu ora 6:00 va începe procesiunea cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, soborul de slujitori ai Catedralei Mitropolitane urmând a așeza racla Sfintei spre închinare în baldachinul amenajat în curtea Catedralei.

Vor fi amenajate culoare speciale pentru ca oamenii să se poată închina fără să se creeze aglomerație. Racla cu cinstitele moaște va rămâne în curtea Catedralei Mitropolitane până pe 16 octombrie.

Sfânta Liturghie de pe 14 octombrie, de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, va fi oficiată de la ora 09:30, la altarul amenajat în curtea ansamblului mitropolitan spre bulevardul Ștefan cel Mare. Slujba va putea fi urmărită și de la distanță, pe ecrane amplasate în proximitatea altarului exterior.

Pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva de la Iași este unul dintre marile pelerinaje anuale ale românilor, alături de cele de pe 27 octombrie – la moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou din București, de pe 15 august, la Mănăstirea Nicula, și 30 noiembrie – la peștera Sfântului Apostol Andrei din județul Constanța.

Arhiepiscopia Iașilor va reveni în zilele următoare cu un comunicat de presă cu programul complet al evenimentului.

mai transmite basilica.ro
telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate