Percheziții D.I.I.C.O.T. în această dimineață, în două județe/IMAGINI

0

La data de 26.09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș Severin împreună cu polițiști din cadrul S.C.C.O. Caraș Severin efectuează  15 percheziții domiciliare, pe raza județelor Caraș Severin și Timiș, într-o cauză penală privind traficul de droguri de risc, de mare risc și efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii.


S-a reţinut că, în perioada 2022 – septembrie 2023, 15 suspecți au comercializat, în mod repetat, preponderent către tineri, droguri de risc (canabis), de mare risc (ecstasy, amfetamină și cocaină), precum și substanțe psihoactive.
Din  cercetările efectuate  a  rezultat că suspecții achiziționau substanțele în cantități mai mari, de la dealeri din județul Timiș, după care le porționau ”în doze” și le vindeau. 
La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș Severin vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 15 persoane.
Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Timișoara, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraș Severin, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraș Severin și grupării Mobile de jandarmi Timișoara.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală și Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate