Percheziții domiciliare: 4 inculpați reținuți și cercetați pentru multiple infracțiuni grave (IMAGINI)

0

Urmare a comunicatului din data de 13.06.2023, Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

La data de 14.06.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea a 4 inculpați cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și instigarea publică.

În urma celor 13 percheziții domiciliare efectuate în cursul zilei de ieri, 13.06.2023, au fost identificate și ridicate 42 de telefoane mobile, 7 laptop-uri, un ceas de lux, suma de 20.900 de lei, precum și mai multe înscrisuri de interes pentru cauză.

De asemenea, au fost indisponibilizate trei autoturisme.

În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, cu propunerea de arestare preventivă a celor 4 inculpați.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj.

La activități au participat și polițiști din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, Unității Teritoriale de Analiza Informațiilor Cluj și  Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița Năsăud, precum și jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și Grupării Mobile de Jandarmi Cluj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate