Petiție semnată de un profesor: Se cere eliminarea premierii publice a elevilor la final de an școlar

0

O petiție disponibilă aici – click care a strâns până la această oră 790 de semnături este lansată în spațiul public de către un profesor de la o școală din Bacău. Prin această petiție, profesorul cere eliminarea festivității de premiere publică a elevilor la finalul fiecărui an școlar deoarece „se încalcă datele cu caracter personal”, iar elevii „sunt umiliți în mod public” prin ierarhizări.

Autorul petiției susține, în schimb, premierea în cazul reușitelor la olimpiade și concursuri, dar nu și la final de an școlar.

Sunteți sau nu de acord cu această solicitare, în calitate de părinte sau cadru didactic?

Textul integral al petiției poate fi citit mai jos:

Petiție împotriva premierii publice a elevilor, la sfârșitul anului școlar, și a încălcării datelor cu caracter personal

Numele meu este Ana-Nela Popoveniuc și sunt profesor doctor la Școala Gimnazială ,,Ion Creangă” din Bacău. Această petiție este creată în nume personal, ca urmare a efectelor pe care am observat că le are asupra elevilor premierea în cadru festiv a celor cu rezultate bune, făcându-le publice mediile, scoțându-i în evidență și separându-i în acest fel de colegii lor, dar și suferința celor cu rezultate mai puțin bune, care sunt puși în antiteză, în mod fățiș, cu cei premiați.

Susțin eliminarea premierii publice ca un drept la intimitate al copilului. Nicăieri în lume elevii nu sunt apreciați sau umiliți în mod public, prin astfel de ierarhizări finale, în învățământul obligatoriu.

Școala nu reprezintă un concurs, ci dreptul firesc al copilului la educație. Elevii să fie premiați pentru reușite la olimpiade și concursuri și nu la absolvirea unui an școlar, în fața tuturor. Ei nu trebuie să fie în competiție cu colegii lor, sistemul ierarhic deschis conducând către invidie și ură, încurajând animozități între copii de vârsta mică și adolescenți.

Consider transmiterea publică a mediilor și a rezultatelor obținute de elev, fără a fi nevoie de acordul părintelui sau tutorelui, o încălcare a datelor cu caracter personal, cu efecte traumatizante emoțional pentru copil.

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate