Pilotul Dan Ștefănescu a murit astăzi, în urma unui accident aviatic. Avea peste 16.000 ore de zbor la activ
Pilotul Dan Ștefănescu a murit astăzi, în urma unui accident aviatic. Avion de acrobaţie în care se afla s-a prăbuşit în comuna Târgşoru Vechi, sat Strejnicu, din județul Prahova.
„Un avion de acrobație s-a prăbușit în localitatea prahoveană Strejnicu. Incidentul aviatic s-a petrecut în jurul orelor 15.00, în zona aerodromului Strejnicu, iar avionul este unul de tip Suhoi 31, utilizat în acrobație aeriană.
La manșa avionului privat se afla un bărbat în vârstă de 55 de ani care din păcate a fost declarat decedat de către echipajul medical sosit la locul evenimentului.
În sprijin a aterizat și un elicopter SMURD pregătit pentru a prelua pilotul însă nu a fost cazul. Pentru gestionarea operativa a evenimentului au fost mobilizate 1 autospeciala de stingere, 1 descarcerare și 2 ambulante SMURD.
Circumstanțele producerii incidentului aviatic vor fi stabilitate de către instituțiile competente.”, a transmis ISU Prahova.
Am primit cu tristețe vestea trecerii în neființă a pilotului Dan Ștefănescu, aripa dreaptă a „Iacărilor Acrobați”, în urma unui accident aviatic în după amiaza de 26 martie.
Transmitem condoleanțe familiei și celor ce l-au iubit, îi apreciem activitatea ca apropiat al militarilor și în special al aviației militare. Dedicat zborului și mândru să reprezinte România împreună cu echipa sa de acrobație, era nelipsit la show-urile aeriene (uneori chiar în formație cu piloții militari de IAK-52), la evoluțiile aeriene de la Arcul de Triumf cu ocazia Zilei Naționale sau la Monumentul Eroilor Aerului de Ziua Aviației și a Forțelor Aeriene, la survolurile dedicate comemorării așilor aviației române.
Un moment remarcabil, prin care și-a arătat noblețea sufletească, a fost când i-a împlinit visul de a se afla iar la manșă unui as al aviației de vânătoare din cel de-al Doilea Război Mondial, generalul Ion Dobran, care atunci avea 99 de ani, într-un zbor de la Bucureşti la aerodromul Bănești în 2018.
Dan Ștefănescu, cu peste 16000 ore de zbor la activ în calitate de pilot comandant şi instructor de zbor pe aeronava Boeing 737, iubitor al acrobatiei, a dus numele aviației române la competiții internaționale, ca membru al Lotului Național de Acrobație, Campion național de acrobație și aterizare la punct fix, Maestru al sportului la zbor cu motor.
au transmis Forțele Aeriene Române
Zbor lin către escadrila din ceruri!