Polițist de la Rahova, arestat preventiv și trimis în judecată după un flagrant

0

La data de 16.06.2022, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv a unui inculpat, agent de poliție penitenciară în cadrul Penitenciarului București-Rahova, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

          În cauză, în perioada aprilie – mai 2022, în calitatea sa de agent de poliție penitenciară, inculpatul a pretins, cu titlu de mită, de la un deținut încarcerat la Penitenciarul București-Rahova, suma de 3000 de euro, în legătură cu îndeplinirea unui act contrar îndatoririlor sale de serviciu, respectiv pentru a introduce în mod ilicit în unitatea de deținere anumite substanțe interzise.

          În data de 25.05.2022, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Anchete, sub coordonarea procurorului de caz de pe lângă Tribunalul București, au realizat prinderea în flagrant a agentului de poliție penitenciară în cauză, după remiterea sumei de bani.

Totodată, în cauză, procurorul a dispus măsura reținerii pentru o perioada de 24 de ore, ulterior pe cea a arestului preventiv, instanța de judecată dispunând față de inculpat măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

          Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunerea de a fi menținută măsura preventivă în cauză.

          Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofițerilor din cadrul Direcției Generale Anticorupție, precum și al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE DGA

   

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate