Polițist harghitean medaliat cu aur la Campionatul European de Skandenberg (București 2022) – VIDEO/FOTO

0

La începutul lunii  mai 2022, s-a desfășurat, la București, Campionatul European de Skandenberg, “XXXI EUROPEAN ARMWRESTLING”, ocazie cu care, polițistul harghitean DINU DOBREAN, luptător al Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului De Poliție Județean Harghita, s-a clasat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, câștigând medalia de aur.

„Dintre cei aproape 700 de concurenți, de pe continentul european, care au participat la competiție, Dinu Dobrean s-a dovedit a fi cel mai bun, la categoria “Master Men 90 kg”- braț stâng.

Succesul colegului nostru vine după multe ore petrecute în sala de sport, perseverență și determinare.

Cariera de polițist și-a început-o în anul 1999 la Biroul Rutier din orașul său natal Toplița, iar ,după 9 ani, s-a hotărât să întregească rândurile luptătorilor de la Acțiuni Speciale din Inspectoratul de Poliție Județean Harghita.

Ca sportiv a debutat în cadrul unei competiții care a avut loc în Miercurea-Ciuc, în anul 1996, când a câștigat primul loc ca amator la un concurs de skandenberg.

Începând cu anul 2005, Dinu Dobrean a participat la foarte multe competiții,  pe tot parcusul desfășurării activității sale, de sportiv profesionist, numărând 16 campionate, câștigând de 9 ori titlul de campion național și două  medalii de bronz, în anul 2015  în Bulgaria și în 2017 în Polonia.

A urmat participarea la Campionatul Mondial din Ungaria, unde  a ocupat de două ori locul 5.

Așa cum declară chiar el, titlul de campion European din acest an vine ca o încununare a tuturor eforturilor depuse, a sacrificiilor și a susținerii din partea familiei, de care s-a bucurat din plin și admite că: “Cel mai frumos și emoționant moment a fost cel în care s-a  intonat imnul de stat al României în timp ce mă aflam pe podium”.

În județul Harghita este singurul sportiv de performanță care practică skandenberg la nivel de profesionist.

Obținerea titlului de campion European l-a calificat  pe Dinu  la Campionatul Mondial  de Skandenberg, ce va avea loc în Turcia, în luna octombrie.

Îi mulţumim poliţistului harghitean DINU DOBREAN pentru seriozitatea, perseverenţa şi profesionalismul de care dă dovadă şi îi urăm succes deplin în continuare!

Suntem mândri de colegul nostru!

FELICITĂRI!”, a transmis IPJ Harghita.

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate