Polițiștii brașoveni, controale la proprietarii de câini: sancțiuni, ordin de plasare și un dosar penal

0

La data de 27 iunie 2022, în intervalul 16.00-20.00, polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Brașov, au organizat și desfășurat o acțiune, ce a avut ca scop informarea deținătorilor de exemplare canine cu privire la necesitarea respectării normelor legale stipulate în O.U.G. nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, republicată, cu modificările și completările ulterioare, O.U.G. nr. 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi, republicată, cu modificările și completările ulterioare și Legea nr. 205/2004 privind protecţia animalelor, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

În cadrul activităților desfășurate au fost distribuite materiale informative deținărilor de exemplare canine și au fost consiliate 150 de persoane. Totodată, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 2 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea legislației incidente domeniului protecției animalelor. De asemenea, s-a procedat la emiterea unui ordin de plasare în adăpost al unui exemplar canin.

Totodată, polițiștii au identificat un tânăr, în vârstă de 27 ani din localitatea Colonia 1 Mai, județul Brașov, care deținea un exemplar canin, ce prezenta urechile cupate.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile Legii nr. 205/2004 privind protecţia animalelor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate