Premierul României, Nicolae Ciucă: „Creșterea economică a României din 2022 este egală cu întregul PIB al țării din urmă cu 20 de ani”

0

„Creșterea economică a României din 2022 este egală cu întregul PIB al țării din urmă cu 20 de ani. O spune Comisia Națională de Prognoză, pe ale cărei date provizorii lucrăm la guvern, până când vor veni valorile finale de la Institutul Național de Statistică. Creșterea economică de 4,9% de anul trecut este chiar mai mare decât estimarea inițială de 4,6%, lucru ce arată eficiența muncii depuse la nivelul tuturor ministerelor și performanța economiei românești. Cei mai importanți factori care au determinat o creștere peste așteptări sunt rata-record de absorbție a fondurilor europene (73%), investițiile străi directe majore și investițiile masive ale statului în economie.

Pentru anul în curs, Comisia de Prognoză estimează o creștere economică de 2,8%. Într-un context internațional plin de provocări și cu state dezvoltate aflate acum în pragul recesiunii, obținerea unei creșteri economice este o reușită a României. Foarte important este faptul că motorul economiei noastre nu mai stă în consum, ci se bazează pe investiții și pe competitivitatea capitalului românesc. Prin consolidarea capitalului autohton, atragerea de #investiții străine și #absorbția eficientă de #fonduri europene vom reuși să protejăm locurile de muncă din țară și să dăm companiilor românești capacitatea de a crea altele noi.

premierul României, președinte al Partidului Național Liberal, Nicolae Ionel Ciucă.

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate