Primim facturi, dar le înțelegem ? Știm de ce plătim cât plătim? InfoCons lansează Centrul de Alertă Rapidă în domeniul Protecției Consumatorilor de Energie

0

Suntem  cetățeni  europeni  și  avem  drepturi! Energia  într-un  stat  european  este  o normalitate, iar fiecare dintre noi avem dreptul de a ne alege furnizorul cu care dorim să colaborăm.

Drepturile consumatorilor de energie trebuie respectate atât la schimbarea furnizorului, cât și pe toată perioada semnării și desfășurării contractului.

Proiectul Centrul  de Alertă  Rapidă  în  Domeniul Protecției  Consumatorilor  de  Energie  este  inițiat de InfoCons, sub egida Federației Asociațiilor de Consumatori.

În cadrul acestuia, consumatorii au la dispoziție un număr de telefon unic – 021 9615*, la care pot suna  pentru  consiliere  și  consultanță  în  domeniul  energiei,  precum  și  informații  cu  privire  la depunerea unei sesizări. Aceștia pot depune sesizarea în format scris prin e-mail la adresa: [email protected] , prin poștă la O.P. 53, C.P. 83, sector 4, București.

“Pentru cei care au energie și un contract de furnizare, oare este un contract citit? Înțeles? Primim facturi, dar le înțelegem? Știm ce citim, și de ce plătim cât plătim? Ne cunoaștem obligațiile și drepturile de consumatori de energie? Știm că există pe piață mai multe companii diferite de la care putem cumpăra energie? Că există concurență? Exact ca și la telefonia mobilă și fixă!” (Sorin Mierlea, Președinte InfoCons)

In 1990 era un singur furnizor de telefonie, astazi este o concurenta acerba, multe companii care ne ofera astfel de servicii. La fel este si în domeniul energiei. In anul 2016, este primul an in care pe piata de publicitate au aparut anunturi, clipuri video, la tv, radio, panotaj, ofertele companiilor de energie.

Deci, nu uita:

  • Poti sa-ti schimbi compania cu care ai contract;
  • Citeste contractual;
  • Ai grija ce cumperi si la ce pret;
  • Ai drepturi;
  • Ai si obligatii.
  • Fii informat “
telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate