Primul urs „refugiat” din Ucraina a ajuns în România. Masha, ursoaica ținută 19 ani în cușcă va începe să trăiască abia acum…la Libearty (Imagini emoționante)

0

Ursoaica Masha din Ucraina care a trăit aproape 20 de ani într-o cușcă de metal, cu scurte „pauze” atunci când urca pe scena circului a ajuns acum 2 zile în Sanctuarul de urși Libearty din Zărnești. Transportul fusese programat pentru data de 1 martie însă a fost ulterior amânat din cauza conflictului dintre Rusia și Ucraina.

Masha avea doar câteva săptămâni când a început antrenamentele pentru a deveni un star de circ. Timp de 19 ani, aceasta a fost nevoită să meargă pe trotinetă, să sară prin cercuri, să se târască sau să sară peste obstacole… pentru amuzamentul publicului. Casa i-a fost o cușcă minusculă de fier înghesuită într-o dubă plină de gunoaie, notează presa locală.

Coșmarul ei pare să fi luat sfârșit…deși târziu, cu mult prea târziu. Asociația Milioane de Prieteni a postat un mesaj emoționant pe pagina de Facebook:

Bun venit în România Masha! Acum ești în siguranță! Ursoaica de 22 de ani care a petrecut aproape toată viața pe scena circului în Ucraina este acum în drum spre noua ei casă- AMP Libearty. În doar câteva ore vei avea parte de libertatea pe care poate nu ai visat-o niciodată! Mulțumim autorităților și medicilor veterinari de la frontiera româno-ucraineană Halmeu pentru suportul și ajutorul acordat în salvarea Mashei.

Cei care sunt dispuși să doneze pentru Masha sau pentru întreținerea oricărui blănos din cei 100 existenți în sanctuarul Libearty o pot face accesând acest link – AICI (CLICK). Costurile pentru întreținere se ridică la aproximativ 2000 de Euro pe zi, prin urmare orice sumă va fi apreciată.

Foto: Asociația Milioane de Prieteni (Facebook)

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate