[PROIECT DE LEGE] Situație complicată pentru cei care locuiesc în chirie/gazdă sau la altă adresă decât cea din buletin. Sancțiuni și ANULAREA actului de identitate

0
Imagine cu caracter ilustrativ

Persoanele care locuiesc la altă adresă decât cea menționată pe cartea de identitate ar putea fi sancționate în baza unui proiect de lege pus în dezbatere publică de către Ministerul de Interne. Mai mult decât atât, nu vor mai putea locui la aceeași adresă mai mult de 10 persoane dacă acestea NU sunt înrudite.

Scopul noilor măsuri care ar putea intra în vigoare este acela de a avea o acurateţe a datelor din Registrul Naţional pentru Evidenţa Persoanelor iar acest lucru pentru că multe persoane locuiesc în altă parte şi nu la adresa de domiciliu pe care o au trecută pe cărțile de identitate.

În cazul persoanelor care locuiesc cu chirie/gazdă, problema se complică și mai mult. Nu va mai fi suficientă declaraţia gazdei ci vor fi necesare mai multe date pe respectiva cerere a solicitantului. Se va aproba adresa doar după ce va fi efectuat un control al polițiștilor.

Actul de identitate ar putea fi chiar ANULAT dacă se costată că persoana verificată nu locuiește la adresa din buletin.

Proiectul de lege în format PDF, MAI JOS:

428_1642495560_proiect-OUG

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate