Proteste împotriva scumpirii carburanților: șoferii au alimentat cu 50 de mililitri de motorină la benzinării

0

În contextul scumpirii carburanților – asta după ce guvernanții au dat asigurări în repetate rânduri că nu sunt motive de îngrijorare și că prețul carburantului nu va ajunge la 9 lei – unii șoferi din Botoșani au apelat la o metodă perfect legală menită să transmită un mesaj clar: așa nu se poate.

Ca atare, au mers la benzinării și au alimentat cu 50 sau 100 ml de motorină, au achitat și au plecat – fără a fi semnalate conflicte sau probleme de altă natură.

Foto: Monitorul Botoșani

Potrivit IPJ Botoşani, citat de publicația monitorulbt.ro a fost efectuat şi un apel 112 de către un angajat al benzinăriei care a reclamat faptul că respectivii clienţi stau mult la pompă. Un echipaj de poliţie a ajuns la faţa locului însă nu a fost înregistrat niciun incident, atât timp cât șoferii alimentau şi plăteau la final, nefiind prevăzut un timp de alimentare sau o anumită cantitate minimă.

Șoferii și-au propus să blocheze masiv benzinăriile din întreaga țară, pentru a le determina să scadă prețurile. De asemenea, românii sunt chemați la un protest național, în data de 30 iunie, începând cu ora 12:00. „E timpul să facem ceva, ieșiți în stradă, blocați pompele. Este imposibil și inadmisibil ca într-o țară ca România prețul carburantului să depășească 9 lei/litru. La 121$ pe baril este imposibil ca prețul sa depășească 9lei/litri (unde jumătate din acești bani merg către stat). Noi facem ceva”, a spus Albert Becheru, organizatorul protestului la nivel naţional împotriva creșterii prețului carburanților, menționează sursa citată anterior.

Mai multe detalii puteți citi aici – click.

Ca o ultimă precizare, este important de înțeles faptul că personalul angajat (casierii) nu sunt responsabili de creșterea prețurilor prin urmare a merge să achiți un plin cu o sacoșă de mărunțiș este doar un gest de rea-credință îndreptat împotriva persoanelor care nu au absolut nicio vină.

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate