Purtarea măștii la exterior NU va mai fi obligatorie după publicarea hotărârii CCR în Monitorul Oficial

0

CCR a decis că OUG 192/2020 este neconstituțională. Ordonanța introducea, printre altele, obligativitatea purtării măștii în exterior. Această ordonanță rămâne însă în vigoare până la publicarea motivării CCR în Monitorul Oficial, lucru care poate dura şi 30 de zile.

Alexandru Rafila a declarat că decizia Curții Constituționale trebuie respectată și a reamintit că masca de protecție va rămâne obligatorie în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun însă din momentul publicării în Monitorul Oficial, purtarea măștii în exterior nu va mai fi obligatorie.

„Nu pot să spun cum este situaţia din punct de vedere juridic, dar în mod evident în momentul în care o Ordonanță este declarată neconstituțională de către Curte trebuie respectată decizia. Mai există o prevedere legală într-o lege care se referă la utilizarea măştii de protecţie în interior care rămâne valabilă. În ceea ce privește utilizarea în spațiile libere, într-adevăr, odată cu publicarea hotărârii CCR (n.red: în Monitorul Oficial) utilizarea în exterior nu va mai fi obligatorie”, a spus Alexandru Rafila la Antena 3, potrivit Mediafax.


telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate