Razii de amploare în Suceava

0
  • RAZIE DE AMPLOARE DESFĂȘURATĂ DE POLIȚIȘTII DIN CADRUL POLIȚIEI MUNICIPIULUI SUCEAVA
  • Peste 100 de sancțiuni contravenționale aplicate și  aproape 400 de persoane legitimate în cadrul acțiunii

La data de 30.09.2022, Poliția Municipiului Suceava a organizat o razie în sistem integrat, fiind angrenate toate structurile din cadrul subunității, respectiv Biroul rutier, Biroul Ordine Publică, Biroul Investigații Criminale, Secția de Poliție Burdujeni, Secțiile de poliție rurală arondate Ipotești, Dărmănești, Adâncata și Șcheia și Compartimentul conductori câini. În cadrul acțiunii au fost angrenați și jandarmi din cadrul I.J.J. Suceava.

Concepția de acțiune a fost una preventiv-reactivă și s-a acționat pentru asigurarea ordinii și liniștii publice și siguranței cetățeanului, pentru combaterea faptelor de natură judiciară, descoperirea autorilor și tragerea la răspundere penală pentru faptele săvârșite.

Dispozitivul de ordine publică constituit a avut ca principal scop asigurarea ordinii și liniștii publice în zona parcurilor, spațiilor de joacă pentru copii, teraselor, magazinelor cu program non-stop, sălilor de jocuri de noroc, precum și pe linia prevenirii faptelor cu violență comise în proximitatea acestora și implicit generarea unui sentiment de siguranță în segmentul stradal.

Totodată, s-a avut în vedere prevenirea și combaterea faptelor penale și contravenționale la regimul rutier și implicit generarea unui sentiment de siguranță participanților la traficul rutier pe întreaga zonă de responsabilitate a subunității.

La acțiune au participat 73 de polițiști și jandarmi, fiind utilizați și câinii de serviciu  ,,BIC,, și ,,Duka”.

În cadrul raziei, polițiștii au constatat în flagrant 4 infracțiuni și au fost aplicate 112 sancţiuni contravențioanle, în valoare de 45.705 lei.

Au fost reținute 7 permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

Au fost verificate 62 de obiective ( baruri, localuri, parcuri, săli de jocuri) și au fost legitimate 397 de persoane, dintre acestea 57 fiind atenționate/avertizate cu privire la modul de comportament social.

Au fost testați cu aparatul etilotest 206 conducători auto.

Exemple semnificative:

În cadrul raziei, la data de 30.09.2022, organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Investigații Criminale au acționat pentru identificarea autorului infracțiunii de ,,ultraj contra bunelor moravuri”, (eveniment despre care polițiștii s-au autosesizat în data de 26.09.2022 în urma apariției  în mediul on-line a unor înregistrări video,  postate pe rețelele de socializare, în care se observă cum o persoană de sex bărbătesc efectuează acte cu tentă sexuală expliciteă).  În urma activităților investigativ – operative și de cercetare penală efectuate s-a stabilit identitatea autorului, respectiv un bărbat de 58 ani din com. Vadu Moldovei jud. Suceava.

În urma verificărilor efectuate de către polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale, bărbatul a fost depistat pe raza comunei Vadu Moldovei jud. Suceava, fiind preluat și condus la sediul Poliției Municipiului Suceava în vederea continuării cercetărilor.

În baza probatoriului administrat în cauză, față de suspect s-a dispus reținerea pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

Tot la data de 30.09.2022, orele 16.30, lucrătorii de poliție angrenați în Planul de razie de la nivelul Poliției Municipiului Suceava, în timp ce acționau pe raza mun. Suceava, la intersecția străzilor Cernăuți cu str. Șipotului, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism la volunul căruia a fost identificată o femeie din loc. Mitocul Dragomirnei, jud. Suceava.

În urma verificării documentelor conducătorului auto și în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că permisul de conducere este reținut, iar dreptul de conducere este suspendat, în urma unei abateri la regimul rutier, pentru depășirea vitezei legale admise pe sectorul de drum pe care circula.

S-a întocmit proces-verbal de constatare a infracţiunii flagrante, cercetările urmând a fi continuate sub aspectul săvâârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat prev. de art. 335 alin. 2 Cod penal, de către lucrătorii din cadrul Pol. Mun. Suceava.

La data de 30.09.2022, orele 19.30, lucrătorii de poliție din cadrul Secției Burdujeni angrenați în Planul de razie de la nivelul Poliției Municipiului Suceava, în timp ce acționau pe raza mun. Suceava, cartier Ițcani, în zona proximității pasarelei de pe strada Grigore Alexandru Ghica, au observat cum un autoturism care a efectuat virajul la stânga pe pasarelă, încălcând astfel marcajul longitudinal continuu, ce desparte benzile de deplasare. Lucrătorii de poliție au plecat în urmărirea autoturismului menționat, care se deplasa către Strada Traian Vuia, fiind oprit pe strada Cernăuți.

După ce și-au declinat calitatea și identitatea, lucrătorii de poliție au solicitat conducătorului auto documentele personale, stabilind că este un bărbat în vârstă de 57 de ani, din Municipiul Suceava. Fiind testat cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0.72 mg./l pur alcool în aerul expirat. De asemenea, acesta a refuzat să-i fie recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit proces verbal de constatare al infracțiunii flagrante, pentru săvârșirea infracțiunii de ”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, faptă prev și ped. de art. 337 din Codul Penal, cercetările urmând a fi continuate de lucrătorii Biroului Rutier Suceava.

La data de 30.09.2022, în jurul orelor 23.00, patrulele Seției de Poliție Burdujeni în timp ce se aflau pe strada Gheorghe Doja au observat un autoturism ce se deplasa sinuos pe str.Mitocului, acesta efectuând un viraj la stânga pe str.Gheorghe Doja cu direcția spre Burdujeni.

S-a efectuat semnal regulamentar de oprire prin punerea în funcțiune a semnalelor luminoase și acustice ale autospecialei de poliție, moment în care conducătorul autoturismului nu s-a conformat, acesta accelerând spre direcția cartierului Burdujeni.

S-a procedat la urmărirea acestuia, iar pe strada Gheorghe Doja intersecție cu Str.Slt. Turturică, autoturismul a fost blocat, constatând faptul că în autoturism la volan se afla un bărbat vârstă de 48 de ani din Mun.Suceava.

Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0.98 mg./l pur alcool în aerul expirat.

A fost întocmit proces verbal de constatare al infracțiunii flagrante, pentru săvârșirea infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, faptă prev și ped. de art. 336 din Codul Penal, cercetările urmând a fi continuate de lucrătorii Biroului Rutier Suceava.

Tot în cadrul raziei, la data de 30.09.2022, ora 23:25, o patrulă din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipoteşti, în timp ce efectua supravegherea și controlul traficului rutier pe strada Mihai Eminescu satul Bosanci, comuna Bosanci, județul Suceava a oprit în trafic autoturismul condus de un bărbat de 33 ani domiciliat în comuna Bosanci.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosarul de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. (1) din Codul penal care va fi soluţionat procedural de către lucrătorii Postului de Poliţie Udeşti. 

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate