Român căutat pentru OMOR, pe lista Europe’s Most Wanted Fugitives. Încă nu a fost depistat

0

Unul dintre cei mai căutați criminali români figurează și acum pe lista Europe’s Most Wanted Fugitives. European Network of Fugitive Active Search Teams (ENFAST), sprijinită de Europol, a lansat pe 3 decembrie campania EU Most Wanted 2021 care se concentrează pe depistarea fugarilor din Europa ascunși – cel mai probabil – la vedere.

EUROPOL SOLICITĂ SPRIJINUL CETĂȚENILOR

Infractorii pe care se concentrează această campanie sunt căutați pentru fapte deosebit de grave – de la trafic de ființe umane până la omor. Marea majoritate a statelor membre participă în acest an la campania UE „Cei mai căutați”, iar în prezent sunt 62 de fugari publicați pe site (61 bărbați și o femeie).

Directorul executiv adjunct al Europol, Jean-Philippe Lecouffe, a declarat următoarele: „În centrul acestei campanii se află dreptatea pentru victime. Verificând site-ul web al celor mai căutați infractori din UE și vizionarea fugarilor, ai putea ajuta la reținerea unui criminal și a-l aduce în fața justiției. Până acum, au fost arestați 110 fugari; Europol și autoritățile naționale de aplicare a legii au nevoie de ajutorul dumneavoastră pentru a proteja cetățenii europeni.”

Românul Miluț-Liviu Ciucheș în vârstă de 28 de ani, originar din Nisiporești, Neamț, este căutat pentru infracţiuni comise pe teritoriul Irlandei. Europol face trimitere şi la pagina publicată despre acesta de către Poliţia Română: politiaromana.ro/ro/most-wanted/ciuches-milut-liviu.

În perioada martie – aprilie 2014, pe teritoriul Irlandei, persoana urmărită împreună cu alți 11 inculpați, au constituit un grup infracțional organizat, în vederea comiterii unor infracțiuni de omor, respectiv au urmărit și supravegheat persoane considerate a face parte din grupări infracționale rivale și au exercitat asupra acestora acte de violență de o intensitate deosebită, în urma cărora una din victime a decedat.

La 10.04.2014, persoana urmărită, cu ajutorul a 10 alți inculpați, a pătruns prin efracție în apartamentul persoanei vătămate, a exercitat acte de violență repetate, de o intensitate deosebită, asupra victimei si i-a sustras mai multe bunuri de valoare. În urma leziunilor traumatice suferite, victima a decedat la 13.04.2014. Tot cu aceeași ocazie, cu ajutorul acelorași inculpati, persoana urmărită a exercitat acte de violență față de alte două victime care se aflau în apartament, folosind răngi, bâte și cuțite.

Dacă dețineți informații le puteți raporta în mod ANONIM aici – click.

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate