Românca Irina Anghel-Enescu, laureată a Distinguished Fellow Award 2023 a Eisenhower Fellowships, prima din Europa Centrală de Est și a doua din întreaga Europă

0

Românca Irina Anghel-Enescu, figură emblematică din domeniul promovării antreprenoriatului, a fost desemnată laureată a Distinguished Fellow Award 2023 a Eisenhower Fellowships (EF). Este prima laureată din Europa Centrală de Est și a doua din întreaga Europă din istoria de 70 de ani a Eisenhower Fellowships.

Irina Anghel-Enescu, expertă în antreprenoriat la Said Business School din cadrul Universității Oxford și consilier la Harvard Innovation Labs, a finalizat în 2008 o bursă Eisenhower. De atunci, Irina Anghel-Enescu s-a implicat profund în Eisenhower Fellowships și în activitatea bursierilor noștri din întreaga lume, oferindu-și cu generozitate timpul, energia și resursele pentru a sprijini programele, evenimentele și inițiativele Eisenhower Fellowships.

În calitate de șefă a filialei de țară a Eisenhower Fellowships și membră a Comitetului de nominalizare din România, Irina a impulsionat bursierii români și a identificat candidați remarcabili pentru program, transformând România într-una dintre cele mai active filiale din rețeaua globală a EF.

În ultimul an, de la invazia Rusiei în Ucraina, Irina a făcut parte dintr-un efort mai amplu al bursierilor Eisenhower de a sprijini în mod activ refugiații care fug din calea războiului război.

O promotoare a mediului antreprenorial, a inovației și a investițiilor de tip venture capital, precum și un și avocat renumit, Irina a ocupat, între 2005 și 2020, funcția de director general al South Eastern European Private Equity and Venture Capital Association, o organizație independentă, non-profit, dedicată promovării capitalului privat și a industriei capitalului de risc, precum și sprijinirii antreprenoriatului în Europa de Est. A făcut parte din consiliile de administrație ale diferitelor organizații, de la instituții financiare mari la start-up-uri și de la întreprinderi sociale la organizații non-profit globale.

Actualmente, Irina este expertă în antreprenoriat la Said Business School din cadrul Universității Oxford și consilier la Harvard Innovation Labs.

Președintele Eisenhower Fellowships, fostul secretar american al Apărării, Robert M. Gates, îi va înmâna Irinei premiul 2023 Distinguished Fellow Award în cadrul dineului anual de premiere EF, care va avea loc pe 17 mai 2023, în Philadelphia.

În programul global Eisenhower Fellowships intră anual un număr restrâns de profesioniști din întreaga lumea din domeniile public, neguvernamental și privat, lideri în domeniile lor de interes, care au misiunea de a rezolva unele dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă lumea noastră. În cele șapte decenii de existență, Eisenhower Fellowships a dat posibilitatea unui număr de peste 2400 de persoane aflate la mijlocul carierei profesionale să își definească viziunea de implicare socială și să își realizeze planurile de a face o lume mai bună, mai prosperă și mai pașnică, prin acțiuni concrete. Printre participanții la program se numără persoane care au devenit ulterior șefi de stat sau de guvern, miniștri sau lideri ai domeniului privat sau non-profit.

De-a lungul timpului, printre cei peste 20 de bursieri români ai programului Eisenhower Fellowship s-au numărat Monica Macovei, Laura Ștefan, Roxana Damaschin-Tecu, Cătălin Teniță, Călin Zamfirescu, Dan Pascariu, Tudor Giurgiu, Vlad Mixich, Vlad Voiculescu.

Alături de burse, începând din 2008, Consiliul de Administrație recunoaște anual un laureat, Distinguished Fellow Award, un Eisenhower Fellow care a adus o contribuție semnificativă în domeniul său profesional și care demonstrează un leadership excepțional în cadrul rețelei globale EF. Activitățile post-bursă ale destinatarilor reflectă angajamentul președintelui Eisenhower pentru pace, prosperitate și justiție, prin dialog direct de la o persoană la alta. Premiu este înmânat de către președintele Consiliului de administrație în cadrul dineului anual de decernare a premiilor Eisenhower Fellowships.

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate