Salvați Copiii România finalizează încă un proiect de dotare cu echipamente medicale a șase unități medicale din cinci județe, în valoare totală de 300.000 euro

0

Organizația Salvați Copiii România finalizează încă un proiect important, prin intermediul căruia șase spitale și secții de pediatrie din România au fost dotate suplimentar cu echipamente de ultimă generație, incubatoare pentru nou-născuți, aparatură pentru imagistică și alte dispozitive medicale de imediată necesitate (monitoare Holter EKG, paturi).

Astfel, suma investită a fost de 300.000 euro, iar unitățile medicale beneficiare ale proiectului sunt:

  • Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara – analizor de toxicologie, ecograf portabil, monitor, perfuzomate;
  • Spitalul de Pediatrie Pitești – nebulizatoare nocospray, aspirator chirurgical, fierăstrău electric, infuzomat, EKG & înregistrator, holtere, monitoare de funcții vitale;
  • Spitalul Clinic de Copii Brașov – incubator, masă radiantă, încălzitor pentru pacient;
  • Spitalul Județean de Urgență Giurgiu –  pulsoximetre, spirometru, EKG, termometre non contact, aspirator de secreții, concentrator de oxigen, infuzomate;
  • Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc – paturi de spital pentru copii, paturi pentru nou-născuți,  holtere, ECG;
  • Spitalul Județean de Urgență Dr. Fogolyan Kristof” din Sfântu Gheorghe – ecograf.

„Sistemul medical din România a fost vulnerabilizat în ultimii ani și e nevoie de un efort major, pentru a putea garanta copiilor un tratament medical cât mai adecvat. Salvați Copiii România și-a intensificat programul de combatere a mortalității infantile, adăugându-i componenta de pediatrie. Este nevoie de mecanisme sociale și de solidaritate, pentru a întări capacitatea sistemului medical românesc”, a precizat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Proiectul, implementat de Salvați Copiii România cu susținerea MOL România, are în vedere sprijinirea sistemului medical și crearea unor condiții mai bune de tratament pentru copii.

„Suntem extrem de onorați de proiectul dezvoltat împreună cu Salvați Copiii România pentru că are o încărcătură emoțională uriașă, vorbim despre copii aflați în situații vulnerabile, care pot primi o șansă la viață cu ajutorul medicilor și al echipamentelor medicale performante. Alături de echipa MOL România sunt bucuroasă să putem fi în continuare un partener de încredere al comunităților și să oferim sprijin pentru suplimentarea dotărilor din spitalele din România,” a declarat Camelia ENE, CEO și Country Chairman MOL România.

„Pe parcursul anului beneficiază de ecografie (abdominală, transfontanelară, de șold, ganglionară, plămân etc.) aproximativ 3.000 de pacienți de vârste diferite, de la o zi la 18 ani. Ecograful donat de Salvați Copiii este de o deosebită importanță, datorită acurateței structurale. Foarte importantă este și inițierea ecografiei cu substanță de contrast în patologia nefrologică, scăzând necesitatea iradierii pacienților pentru stabilirea diagnosticului pozitiv în patologia malformativă. De asemenea, analizorul de toxicologie folosit în urgențe depistează substanțele care sunt implicate în principalele intoxicații voluntare ale adolescenților, totul în contextul apariției unor noi situații în contextul pandemic, ele cuprind desigur și intoxicațiile cu substanțe de abuz denumite clasic droguri.”,a explicat Prof. Dr. Mihai Gafencu, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” Timișoara.

În ultimii 11 ani, Salvați Copiii România a investit peste șapte milioane de euro în dotarea a 102 unități medicale din toate județele țării cu 940 de echipamente medicale, care au ajutat la supraviețuirea și tratarea a peste 140.000 de copii.

CONTEXT

Organizația Salvați Copiii România a accelerat din 2021 programul de dotare a unităților medicale și a continuat oferirea de servicii integrate (medicale, sociale, educaționale) în zone defavorizate la nivel național: astfel, anul trecut au fost dotate 24 de spitale cu aparatură și echipamente medicale în valoare de 1.254.000 euro. Au fost achiziționate 92 de echipamente performante, consumabile, mobilier medical, rampe de oxigen etc. Numai în București, 6 unități medicale au primit aparatură și echipamente medicale în valoare totală de 742.398 de euro.

Astfel, au fost donate Spitalului „Grigore Alexandrescu” din capitală două ambulanțe performante și aparatură medicală de ultimă generație.

Totodată, Salvați Copiii a renovat și modernizat integral secția Obstetrică-Ginecologie I a Maternității Polizu și a demarat un amplu proces de reabilitare a Blocului Operator și a Secției de Terapie Intensivă ale aceleiași unități medicale, pentru care redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit este o sursă vitală de finanțare.

Salvați Copiii va dota până la sfârșitul anului 2022 55 de unități medicale cu echipamente medicale performante, asigurând supraviețuirea și tratamentul adecvat pentru cel puțin 30.000 de copii. Echipamentele vor ajunge în spitale din județele: Argeș, Botoșani, Brașov, Covasna, Galați, Giurgiu, Harghita, Iași,  Maramureș, Mureș, Mehedinți, Sibiu, Timiș și Tulcea, precum și în București.

Pentru că viața și sănătatea copiilor depind de investiția pe care o facem în unitățile medicale, Salvați Copiii România face apel la publicul larg pentru redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit către o cauză vitală: modernizarea și dotarea cu echipamente performante a maternităţilor și secțiilor de pediatrie din România. Toți cei care doresc să se implice pot trimite formularul de redirecţionare a 3,5% din impozitul pe venit către administrația financiară până pe 25 mai 2022; formularul precompletat cu datele organizației se poate descărca de pe www.salvaticopiii.ro/redirectioneaza.

Pentru mai multe informații, persoana de contact este: Ștefania Mircea, Coordonator program – [email protected], tel. 0751.010.533.

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate