Serviciile Secrete din SUA, cu ochii pe suspecți din Brașov, Cluj și Sălaj: fraude și câini de luptă

0

Astăzi, 24 iunie, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, efectuează 6 percheziții domiciliare, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  „efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos” și „organizarea de lupte între animale sau cu animale”.

Perchezițiile au loc în județele Brașov, Cluj și Sălaj, la domiciliile și sediile profesionale ale unor persoane bănuite că, în perioada februarie – iunie a.c., ar fi efectuat operațiuni de plată, în mod fraudulos, către diverși comercianți, prin utilizarea de carduri bancare ce ar fi emise de către autoritățile din Statele Unite ale Americii, precum și la persoane care, în perioada mai – iunie 2022, ar fi desfășurat activități de pregătire și antrenare a unor câini din categoria câinilor agresivi și lupte între animale.

Suportul de specialitate este asigurat de Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române. Totodată, acțiunea beneficiază de sprijinul Secret Service (Statele Unite ale Americii) și al Centrului European de Criminalitate Cibernetică al Europol.

Activitățile sunt desfășurate de polițiștii de investigații criminale ai Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, în colaborare cu polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov, Birourilor pentru Protecția Animalelor Brașov, Cluj și Sălaj, Serviciilor de Investigații Criminale Cluj și Sălaj, Serviciilor Criminalistice Brașov, Cluj și Sălaj. La acțiune participă jandarmii Grupărilor Mobile de Jandarmi Brașov și Cluj.

informează IGPR
telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate