Simona Halep luptă pentru adevăr. Suspendată temporar după un test anti-doping pozitiv

0

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a confirmat astăzi, 21 octombrie, că Simona Halep, jucătoare de tenis în vârstă de 31 de ani, a fost suspendată provizoriu. ITIA a trimis Simonei Halep o notificare cu privire la o încălcare a regulilor anti-doping la 7 octombrie 2022.

Halep, care are un clasament WTA de 9, a furnizat un eșantion în timp ce a concurat la US Open în august 2022. Eșantionul a fost împărțit în probe A și B, iar analiza ulterioară a constatat că eșantionul A conținea FG-4592 (Roxadustat), care este o substanță interzisă inclusă în Lista interzisă a Agenției Mondiale Antidoping (WADA) din 2022. Rezultatele analitice adverse pentru substanțele nespecificate implică o suspendare provizorie obligatorie.

Jucătorul și-a exercitat dreptul de a solicita analizarea probei B, ceea ce a confirmat constatarea în proba A. În timp ce este suspendat provizoriu, jucătorul nu este eligibil să concureze sau să participe la orice evenimente de tenis organizate de organele de conducere ale sportului.

a transmis ITIA.

Simona Halep a transmis un mesaj public pe rețelele de socializare, spunând că nu a consumat în mod conștient acestă substanță:

Astăzi începe cel mai greu meci din viața mea: o luptă pentru adevăr! Am fost notificată că am fost testată pozitiv la o substanță numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare șoc din viața mea.

În întreaga mea carieră, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, este complet împotriva principiilor și valorilor cu care am fost educată. În fața unei astfel de situații, mă simt confuză și trădată.

Voi lupta până la final să demonstrez că nu am luat niciodată conștientă o substanță interzisă. Am încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală.

Nu este vorba despre titluri sau despre bani. E vorba despre onoare, despre dragostea pentru tenis pe care o am de 25 de ani.

Agenția Mondială Antidoping plasează Roxadustat în clasa substanțelor interzise în timpul competiției și în afara ei, al căror consum aduce o suspendare de până la patru ani. Roxadustat este un medicament anti-anemie care crește rezistența.

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate