Șofer de camion depistat cu magnet pentru manipularea tahografului. Nu avea nici asigurare RCA (IMAGINI)

0

Șofer de ansamblu de vehicule încărcat cu peste 30 de metri cubi de material lemnos, depistat de polițiștii reșițeni încercând să manipuleze aparatura tahograf

Ieri, 28 februarie, în jurul 18.00, polițiștii rutieri de la Poliția Municipiului Reșița au oprit pentru control pe strada Văliugului din Reșița, un ansamblu de vehicule încărcat cu material lemnos. La controlul efectuat polițiștii au stabilit că asupra aparaturii de înregistrare a aparatului tahograf s-a intervenit cu un magnet cu scopul de a altera informațiile imprimate pe raportul tahografic. Conducătorul auto ar fi condus din județul Argeș până în Caraș-Severin, intenționând ca ieri să se întoarcă fără a respecta timpii de conducere, de odihnă și de repaus, la punctul de descărcare din județul Argeș.

Conform legii, conducătorii auto care conduc ansambluri de vehicule trebuie să respecte timpii de conducere și de odihnă, din considerente de siguranță rutieră, având în vedere că oboseala la volan reprezintă una dintre cauzele generatoare de accidente rutiere. De asemenea, polițiștii au stabilit că nu exista asigurare de răspundere civilă auto(RCA) valabilă pentru autovehiculul în cauză. Totodată, polițiștii au procedat la verificarea documentelor de transport a materialului lemnos, stabilindu-se că nu sunt nereguli în această privință.

În continuare, polițiștii au procedat la indisponibilizarea autovehicului, fiind reținute plăcuțele cu numerele de înregistrare și certificatul de înmatriculare ale capului tractor și fiind aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 11.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor legii.

Respectați timpii de conducere și de odihnă prevăzuți de lege! Nu conduceți autovehicule dacă vă simțiți obosiți! Fiți conștienți de faptul că sunteți responsabili atât pentru viața dumneavoastră, cât și pentru siguranța celorlalți participanți pe care îi întâlniți în trafic!

Sursa: IPJ Caraș-Severin

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate