Tanti Catinca a fost salvată dintr-o fântână. Misiunea emoționantă a pompierilor din Botoșani (VIDEO)

0

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania a prezentat misiunea emoționantă a pompierilor botoșăneni. A început cu o pereche de papuci văzuți lângă o fântână, un localnic vigilent și a continuat cu o intervenție contracronometru pentru salvarea unei vieți.

Era puțin trecut de ora 13.00, când un bărbat din localitatea botoșăneană Mileanca a sunat să anunțe că vecina lui, în vârstă de 82 de ani, a căzut în fântână.

„Vă rog să vă grăbiți! Abia se mai ține la suprafață!”

(pompier dispecerat) – „Acum îmi anunț colegii! Rămâneți lângă fântână! Păstrați legătura cu victima! Salvatorii sunt pe drum!”

(pompier dispecerat) – „Echipajul Dărăbani, grăbiți-vă! Apelantul spune că nu mai rezistă mult!”

(trafic radio) – „Ne îndreptăm și noi spre locul intervenției!”

(pompier dispecerat) – „Vă rog să vă prezentați! Cine sunteți?”

(trafic radio) – „Sunt lt.col. Sorin Barbacariu de la Dorohoi. Ne întoarcem de la vama Rădăuți Prut. Ne îndreptăm și noi spre locul intervenției!”

Când a ajuns primul echipaj la locul intervenției, sg.maj. Răzvan Teodorescu a fost cel care s-a apropiat primul de fântână și a început rapid recunoașterea.

– „Este tanti Catinca! O cunosc de când eram mic! Eu vreau să cobor după dânsa!”

S-a echipat imediat și cu ajutorul colegilor, s-a asigurat că poate interveni în sigurantă și la scurt timp a reușit să o extragă.

Din cauza apei reci, femeia era în stare de hipotermie. După ce a fost stabilizată de salvarorii prezenți la caz, aceasta a fost preluată de echipajul SAJ și transportată la spital.

Felicitări tuturor! Bravo, Răzvan! Ești un adevărat exemplu pentru comunitatea ta!

a transmis IGSU
telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate