Teatrul Tineretului, mentorat pentru artiști la început de carieră, prin proiectul internațional „Future Laboratory”, cofinanțat de UE

0

Institutul Cultural Român din Paris a oferit o veste bună pentru teatrul românesc. La Festival d’Avignon (care se desfășoară în perioada 7 – 26 iulie) a avut loc lansarea proiectului european Future Laboratory, finanțat de Creative Europe, destinat artiștilor din 12 teatre europene.

Din România, Teatrul Tineretului Piatra-Neamț a fost ales să facă parte din acest proiect internațional. Parteneriatul implică lucrări în 3 țări europene diferite, inclusiv Franța, și șansa introducerii creației teatrale românești pe un circuit european.
Felicitări echipei Teatrului Tineretului Piatra-Neamț și spectacole bune în continuare!

a transmis Institutul Cultural Român din Paris

Teatrul Tineretului din Piatra-Neamț are o misiune față de publicul tânăr și, prin urmare, dezvoltă legături puternice și lucrează cu sectorul educațional la diferite niveluri. TT organizează un festival internațional de teatru care există din 1969. De asemenea, lucrează pentru a explora și a ajunge la noi segmente de public și pentru a-și crește gradul de extindere datorită repertoriului și deschiderilor pe care Festivalul Internațional le permite.

„În următoarele luni, teatrul nostru va găzdui 3 artiști din cei 15 selectați, artiști emergenți ce vor beneficia de câte o rezidență de consiliere profesională și dezvoltare artistică, având ca subiect de cercetare relația dintre public și instituția noastră.”, au transmis reprezentanții TT.

Așadar, Teatrul Tineretului este partener în proiectul european „Future laboratory“, alături de unsprezece instituții de arte performative din Luxemburg, Belgia, Italia, Spania, Portugalia, Polonia, Franța, Germania, Marea Britanie, proiect susținut prin Programul „Europa Creativă“. Detalii pe site-ul www.futurelaboratory.eu.

15 artiști aflați la începutul carierei sunt selectați pentru a desfășura cercetări în trei rezidențe din trei orașe diferite, beneficiind de un program de dezvoltare a carierei care va include mentorat, masterclass-uri și conceptul unei producții care se adresează unui consorțiu internațional la finalul Laboratorului. Sunt considerați „la început de carieră” artiștii care au o experiență profesională cuprinsă între 2 și 5 ani, indiferent de vârsta lor.

La finalul proiectului, în cadrul unui simpozion de închidere, artiștii vor avea oportunitatea de a-și prezenta conceptele în cadrul instituțiilor partenere, pentru a pune bazele unor viitoare potențiale producții.

În conferința de presă organizată pe 13 iulie, la Caserne des pompiers în Avignon, a fost anunțată lista celor 15 artiști selectați care se vor bucura de mentorat și sprijin în cariera artistică și dezvoltarea profesională la nivel internațional. Printre cei selectați de juriul format din reprezentanți ai celor 12 parteneri europeni se regăsește și Ruxandra Simion, lucrătoare culturală din România.

Informații despre artiștii emergenți selectați – http://www.futurelaboratory.eu/artists

Despre acest proiect care implică Teatrul Tineretului din Piatra-Neamț puteți citi mai multe aici – click.

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate